TCMB reeskont kredilerinde toplam faiz maliyetini düşürdü

TCMB Reeskont Kredilerinde Faiz Oranlarını Düşürdü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredileri için faiz maliyetlerini düşürdü. Yapılan açıklamada, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi iskonto oranının hesaplanmasında değişiklik yapıldığı ve politika faizinin belirli bir oranının esas alınmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Bu doğrultuda, güncel reeskont kredisi toplam faiz maliyetinin yüzde 29,93 olarak uygulanacağı açıklandı.

Related Posts

Güvenlik güçlerine yeni yardımcı KISRAK geliyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde lojistik destek araçları üreten Koluman Otomotiv Endüstri AŞ, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümleriyle IDEF 2025’teki yerini alacak. Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Askeri Projelerden Sorumlu Genel Müdür …

Bankacılık devleri ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı

ABD’nin büyük bankalarından Bank of America, Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ın karı ikinci çeyrekte arttı.

SGK’dan otomatik kayıt hamlesi! Yarına kadar kontrol etmeyen borçlu sayılacak

SGK, 15 Temmuz 2025 itibarıyla ÇKS’ye kayıtlı olup Bağ-Kur tescili bulunmayan çiftçilerin sigorta kaydının otomatik yapılacağını duyurdu. SGK uzmanı İsa Karakaş’ın köşe yazısında aktardığı bilgilere göre bu düzenleme, prim yükünü artırırken sosyal yardımları da riske atabilir.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Trafikten men edilen araçlar için yeni karar! 6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak

Trafikten men edilen veya terk edilen araçlar, sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmazsa kamu eliyle satışa çıkarılacak. Satılan araçların önceki borçları yeni sahibine geçmeyecek. Yani vatandaş, aldığı araçla birlikte eski borçları da almak zorunda kalmayacak.

Diplomalı gençler iş kuyruğunda

İşkur istatistikleri AKP iktidarında işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi. İşsizlik ödeneğine başvuruların büyük çoğunluğunu 25-29 yaş arası gençler oluşturdu.