Şiddetli yağış bir haftada 73 can aldı

Pakistan’da Şiddetli Yağışlar En Az 63 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA), son bir hafta içerisinde ülke genelinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda en az 63 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100’den fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Pakistanlı yetkililer, muson yağışlarının ülkenin çeşitli bölgelerinde devam etmesinin beklendiğine dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. NDMA’nın son raporuna göre, son 24 saat içerisinde en az altı kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı. Şiddetli yağışlar birçok bölgede altyapıya zarar verirken özellikle alçak kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Yetkililer, yağışların yer yer devam edeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Hindistan’da Ölü Sayısı 10’a Yükseldi

Diğer yandan Hindistan’ın kuzeyindeki Himaçal Pradesh eyaletinde yaşanan yıldırım ve ani sellerin neden olduğu olaylarda ölenlerin sayısı 10’a yükselirken 34 kişinin de kaybolduğu belirtildi. Hindistan’ın Acil Durum Operasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada son 32 saat içerisinde farklı bölgelerden 350’den fazla kişinin kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Pakistan ve Hindistan’da muson mevsimi genellikle haziran ile eylül ayları arasında etkili olmaktadır.

Related Posts

Mahkeme, Halk TV’nin karartılmasına ‘dur’ dedi

Ankara İdare Mahkemesi, Halk TV’nin 10 günlük ekran karartma cezası hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Duayen gazeteci Hikmet Çetinkaya entübe edildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çetinkaya’nın durumu sevenlerini üzdü.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı ifade edilen Çetinkaya’nın entübe edildiği belirtildi.

İsveç’in yeni entegrasyon hamlesi dikkat çekti

İsveç, göçmenlerin topluma uyumunu hızlandırmak için göçmenlerin değerlerini haritalayacak geniş çaplı bir anket yapacak. Entegrasyon Bakanı Simona Mohamsson, ülkenin laik ve eşitlikçi yapısının, daha geleneksel ve muhafazakâr kültürlerden gelenler …

Muhittin Böcek: Bir ev için minnet edecek durumda değilim!

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Kaboğlu’ndan, belediye başkanlarına gözaltılara tepki: Anayasa ve hukuk dışı işlemlere imza atanlar bir gün sorumlu olacaklardır

Kaboğlu’ndan, belediye başkanlarına gözaltılara tepki: Anayasa ve hukuk dışı işlemlere imza atanlar bir gün sorumlu olacaklardır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen 6-7 Temmuz’daki BRICS Zirvesi’ne katılacak. Fidan’ın zirvede Gazze, yapay zeka, iklim krizi ve adil ticaret gibi başlıklarda Türkiye’nin görüşlerini aktarması bekleniyor.