Elektrik piyasasında sert yükseliş! Doğal gazda hacim geriledi

Enerji Piyasalarında Hareketli Bir Gün!

Enerji piyasalarında son 24 saatte yoğun bir aktivite yaşandı. Spot doğal gaz piyasasının referans fiyatı, 1000 metreküp için 12 bin 502 lira 45 kuruş olarak belirlendi, ancak işlem hacmi bir önceki güne göre önemli ölçüde azaldı.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verilerine göre, doğal gaz piyasasında gerçekleşen işlem hacmi 22 milyon 806 bin 41 lira düzeyine geriledi. Bu rakam, bir önceki gün açıklanan 57 milyon 673 bin 215 lira işlem hacmine kıyasla yaklaşık yüzde 60 oranında bir düşüşü işaret ediyor.

Spot piyasada, dün toplam 1 milyon 829 bin metreküp doğal gaz ticareti gerçekleşirken, dengeleme gazının alış fiyatı 13 bin 127 lira 57 kuruş, satış fiyatı ise 11 bin 877 lira 33 kuruş olarak duyuruldu.

Dün Türkiye’ye toplamda 221 milyon 302 bin 450 metreküp doğal gaz girişi yaşanırken, arz edilen miktar ise biraz daha yüksek olup 221 milyon 461 bin 590 metreküp düzeyinde kaydedildi.

Elektrik piyasasında ise tam tersi bir durum yaşandı. Spot elektrik piyasasında işlem hacmi, bir önceki güne göre yüzde 43 oranında artarak 1 milyar 956 milyon 105 bin 403 lira seviyesine ulaştı.

Gün öncesine dair elektrik piyasasında belirlenen bir megavatsaatlik elektrik fiyatı, en yüksek 3 bin 400 lira ile saat 19.00 ve 20.00’de; en düşük ise saat 03.00’te 2 bin 110 lira 11 kuruş olarak belirlendi.

Elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 972 lira 43 kuruş olurken, ağırlıklı ortalama fiyatı ise 2 bin 993 lira 74 kuruş olarak gerçekleşti. Spot piyasada ise fiyatlar 549 lira 99 kuruş ile 3 bin 400 lira arasında değişim gösterdi.

Related Posts

Güvenlik güçlerine yeni yardımcı KISRAK geliyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde lojistik destek araçları üreten Koluman Otomotiv Endüstri AŞ, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümleriyle IDEF 2025’teki yerini alacak. Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Askeri Projelerden Sorumlu Genel Müdür …

Bankacılık devleri ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı

ABD’nin büyük bankalarından Bank of America, Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ın karı ikinci çeyrekte arttı.

SGK’dan otomatik kayıt hamlesi! Yarına kadar kontrol etmeyen borçlu sayılacak

SGK, 15 Temmuz 2025 itibarıyla ÇKS’ye kayıtlı olup Bağ-Kur tescili bulunmayan çiftçilerin sigorta kaydının otomatik yapılacağını duyurdu. SGK uzmanı İsa Karakaş’ın köşe yazısında aktardığı bilgilere göre bu düzenleme, prim yükünü artırırken sosyal yardımları da riske atabilir.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi: 39 somut eylem Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaştıracak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi. Bolat yaptığı açıklamada “Yatırım süreçlerinin sadeleştirilmesi, özel sektör dinamizminin desteklenmesi, uzun vadeli istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi ve ihracat kapasitemizin artırılması, güçlü Türkiye’nin güçlü yarınları için öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Trafikten men edilen araçlar için yeni karar! 6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak

Trafikten men edilen veya terk edilen araçlar, sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmazsa kamu eliyle satışa çıkarılacak. Satılan araçların önceki borçları yeni sahibine geçmeyecek. Yani vatandaş, aldığı araçla birlikte eski borçları da almak zorunda kalmayacak.

Diplomalı gençler iş kuyruğunda

İşkur istatistikleri AKP iktidarında işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi. İşsizlik ödeneğine başvuruların büyük çoğunluğunu 25-29 yaş arası gençler oluşturdu.