ABD – Kolombiya gerginliğinde şok gelişme: Dışişleri bakanı istifa etti

Kolombiya Dışişleri Bakanı İstifa Etti, ABD-Kolombiya Gerilimi Artıyor

Kolombiya’nın siyasi krizi devam ediyor. Başkan Gustavo Petro’nun hükümeti, Dışişleri Bakanı Laura Sarabia’nın istifasıyla sarsıldı. Sarabia, Petro ile yaşadığı fikir ayrılıklarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıkladı. Son günlerde alınan kararları onaylamadığını belirten Sarabia, artık bu yolda ilerleyemeyeceğini ifade etti. 2022 seçim kampanyasında Petro’nun en yakın isimlerinden biri olan Sarabia, Ocak 2025’te Dışişleri Bakanı olarak atanmıştı.

Sarabia’nın istifasından kısa bir süre sonra, ABD yönetimi, Bogotá’daki maslahatgüzarını “temelsiz ve kabul edilemez” açıklamalar nedeniyle geri çağırdı. Beyaz Saray, açıklamanın detaylarını paylaşmazken, Petro’nun ABD aşırı sağını darbe planına karışmakla suçlaması gerilimi artırdı.

Petro, uzun zamandır ABD’nin uyuşturucuyla mücadele stratejisini eleştiriyor. Washington ise Petro’yu uyuşturucu kaçakçılarına karşı yetersiz kalmakla suçluyor.

Related Posts

Mahkeme, Halk TV’nin karartılmasına ‘dur’ dedi

Ankara İdare Mahkemesi, Halk TV’nin 10 günlük ekran karartma cezası hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Duayen gazeteci Hikmet Çetinkaya entübe edildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çetinkaya’nın durumu sevenlerini üzdü.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı ifade edilen Çetinkaya’nın entübe edildiği belirtildi.

İsveç’in yeni entegrasyon hamlesi dikkat çekti

İsveç, göçmenlerin topluma uyumunu hızlandırmak için göçmenlerin değerlerini haritalayacak geniş çaplı bir anket yapacak. Entegrasyon Bakanı Simona Mohamsson, ülkenin laik ve eşitlikçi yapısının, daha geleneksel ve muhafazakâr kültürlerden gelenler …

Muhittin Böcek: Bir ev için minnet edecek durumda değilim!

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Kaboğlu’ndan, belediye başkanlarına gözaltılara tepki: Anayasa ve hukuk dışı işlemlere imza atanlar bir gün sorumlu olacaklardır

Kaboğlu’ndan, belediye başkanlarına gözaltılara tepki: Anayasa ve hukuk dışı işlemlere imza atanlar bir gün sorumlu olacaklardır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen 6-7 Temmuz’daki BRICS Zirvesi’ne katılacak. Fidan’ın zirvede Gazze, yapay zeka, iklim krizi ve adil ticaret gibi başlıklarda Türkiye’nin görüşlerini aktarması bekleniyor.