İsrail’in Gazze’de 2 eve düzenlediği saldırıda en az 15 Filistinli öldü

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de En Az 15 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

İsrail’in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda kadın ve çocukların da bulunduğu insanlar yaşamını yitirdi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde Hethet ailesine ait bir ev hedef alındı.

Hava saldırılarında en az 13 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve 40 kişinin enkaz altında kaldığı bilgisi paylaşıldı. WAFA’nın haberinde ayrıca, Gazze’nin güneyindeki Es-Sabra mahallesinde Eslim ailesinin evine yapılan saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yıkılan evden bir kadının cenazesinin çıkarıldığı ve 7 kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.

WAFA’nın aktardığına göre, İsrail’e ait insansız hava araçlarının Ez-Zeytun mahallesinde vatandaşların evlerine ateş açtığı ve ordunun Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerindeki konut binalarını havaya uçurduğu bilgisi paylaşıldı. Yaşanan olaylar büyük bir endişe yaratırken, taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla yeni çatışma riski de yükseliyor. (AA)


 

Related Posts

Sakarya’da acemi kasaplar hastanelere koştu

Sakarya’da bayramın ilk günü kurbanlarını kesmek isterken kendilerini yaralayanlar, hastanelik oldu.

Denizli’de devrilen motosikletin sürücüsü felaketi yaşadı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Uykusuzluğa karşı kendilerini böyle asıyorlar

Çin’in Shenyang kentinden yayılan ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir yöntem, uykusuzlukla mücadelede kullanılan sıra dışı bir “tedavi” biçimini gözler önüne serdi. Görüntülerde, bireylerin başlarını metal çubuklara sabitleyerek, boyunlarına taktıkları bir koşum aracılığıyla dakikalarca ileri-geri ya da yanlara doğru sallandıkları görülüyor.

Trump ve Şi Cinping görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, telefonda görüştü.

Yapay zeka sanılan uygulama 700 Hintli çıktı: Paralar havaya gitmiş, herkes pişman

Yapay zekâ devriminin ortasında, sektörün güvenilirliğini sarsacak bir skandal patladı. Londra merkezli Builder.ai, yapay zekâ destekli yazılım geliştirme platformu olduğunu iddia ederek aralarında Microsoft ve Katar Yatırım Otoritesi’nin de bulunduğu dev yatırımcılardan yüz milyonlarca dolar fon topladı. Ancak perde arkasında bambaşka bir gerçek vardı.

5 milyon 509 bin oya kelepçe vurdular

İBB’ye yönelik soruşturmalarda tutuklanan başkanlara suçlama gizli tanık ve itirafçıların ‘öyle duydum, düşünüyorum’ sözlerinden ibaret.