Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Yer: Adana, hapisten kaçıp sokakta yürürken yakalandı

Adana’da tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden hükümlü, sokakta yürürken polis ekiplerince yakalandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Elon Musk’a kötü haber! X hakkında soruşturma başlatıldı

Eski adı twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında Fransa’da soruşturma başlatıldı. Söz konusu soruşturmanın, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau’nun talimatıyla, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı …

Arabalara çarptı, tabelaları ezdi: GTA gibi kovalamaca 7 saat sürdü

Melbourne’de sabah saatlerinde çalınan bir minibüsle yedi saat boyunca polisten kaçan sürücü, hareket halindeki araçtan atladıktan saniyeler sonra sivil bir polis aracı tarafından ezildi. Yoğun trafikte onlarca araca çarpan minibüs, tünelden otoyola uzanan kovalamacada büyük hasar verdi. Yaralı halde yakalanan 36 yaşındaki adam hastaneye kaldırıldı.

Almanya savaşa hazırlanıyor: Yeni F-35’ler yolda

Almanya’nın 15 yeni F-35 savaş uçağı almayı planladığı bildirildi. Bu adım, Fransa ile ortak yürütülen FCAS projesindeki gerginliğin ortasında gelirken Berlin’in toplam siparişini 50’ye çıkaracak. Yeni alım, NATO’nun savunma harcama hedefiyle de örtüşüyor.