Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi e-Devlet’te

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi ve E-Devlet İşbirliği

Coğrafi veri yönetiminde yeni bir dönem başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, TÜRKSAT AŞ’nin teknik desteğiyle geliştirilen Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi, e-Devlet Kapısı ile tam entegre şekilde kullanıma sunuldu. Bu yeni sistem sayesinde coğrafi verilerin merkezi bir dijital altyapı üzerinden paylaşılması ve yönetilmesi mümkün hale gelerek, kamu kurumlarına stratejik bir veri çözümü sunuyor.

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi platformu, e-Devlet Kapısı üzerinden erişilebilir hale gelerek, Türkiye’nin dijital kamu hizmetlerinde coğrafi veri yönetimi konusunda önemli bir adım attı. Bu platformda 630 coğrafi katman, yeniden tanımlanan veri sözlüğü ve içerik standartları tek bir platformda bir araya getirilerek, kurumlar arası veri uyumu ve şeffaflık en üst düzeye çıkarıldı.

Artık kamu kurumları ile yerel yönetimlerin coğrafi verileri, e-Devlet altyapısı üzerinden güvenli, erişilebilir ve yetki bazlı şekilde paylaşılabilmektedir. Bu sayede imar planlamasından afet yönetimine, ulaşım planlamasından çevresel etki analizlerine kadar birçok kamu hizmetinde veriye dayalı hızlı karar alma imkanı sağlanmaktadır.

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi platformu, e-Devlet Kapısı üzerinden veri temelli kamu hizmetlerinde standartlaşma ve kaynak verimliliği sağlamanın yanı sıra, mükerrer veri üretiminin önüne geçmektedir. Bu sayede coğrafi veri üretim maliyetleri azalırken, kamu kurumları arası dijital uyum ve bütünleşik hizmet yapısı güçlendirilmektedir.

Related Posts

Melon ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle hazırlanan “Türkiye Teknoloji Sektörü Ücret ve Yan Haklar Trend Raporu” yayımlandı

Melon ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle hazırlanan “Türkiye Teknoloji Sektörü Ücret ve Yan Haklar Trend Raporu” yayımlandı

Rüzgar ve güneşten üretilen elektrikle geçen yıl 12 milyar dolarlık enerji ithalatının önüne geçildi

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, güneş ve rüzgardan elektrik üretimiyle geçen yıl 12 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçildiğini söyledi.

Japon Borsası savaş dinlemedi

Japonya’nın önde gelen endeksi Nikkei 225, haftaya %1,26 artışla 38.311 puandan tamamlayarak başladı. Daha geniş kapsamlı Topix Endeksi ise %0,75 yükselerek 2.777 seviyesine çıktı. Bu yükseliş, yatırımcıların İran-İsrail hattındaki artan gerilimi …

Tüketim oranına göre suya kademeli tarife dönemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla yeni bir fiyatlandırma modeline geçileceğini duyurdu. Buna göre, düşük su tüketimi yapan konut abonelerine yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Öte yandan, 30 metreküp ve …

Ankara’da az su tüketen abonelere indirim

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), su tasarrufunu teşvik etmek için 10 metreküpe kadar su tüketen abonelere yüzde 10 indirim, aşırı ve savurgan tüketimlerin önüne geçmek amacıyla 30 metreküp ve üzeri su kullanan abonelere de kademeli olarak daha …

İsrail-İran savaşı küresel gaz piyasasını nasıl etkiler?

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından uzmanlar, çatışmanın küresel doğal gaz piyasasına doğrudan etkisinin sınırlı kalacağını değerlendiriyor.