Trump’tan Gazze konusunda “24 saat içinde” açıklama yapacakları mesajı

Beyaz Saray’daki Yemin Töreninde Trump, Gazze ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Beyaz Saray’da düzenlenen bir yemin töreninde konuşan Trump, Gazze ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Gazze’nin gündemde olduğunu ve yakın zamanda neler olacağının netleşeceğini belirtti.

Ayrıca Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un, ABD’nin Gazze politikası ve İran ile yapılacak müzakereler konusunda BMGK’yi bilgilendireceği ifade edildi.

Trump, Orta Doğu turuna çıkmadan önce bölgeyle ilgili önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu.

İsrail Ordusu, Gazze’ye Yeniden Şiddetli Saldırılarında Bulundu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına geri döndü.

İsrail ordusunun saldırıları sonrasında büyük çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olan 2.545 Filistinli hayatını kaybetti ve 6.856 kişi yaralandı.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ise 52.653 Filistinli hayatını kaybetti ve 118.897 kişi yaralandı.

Related Posts

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’den enflasyon mesajı: Hedefe ulaşıldı

Lagarde, Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen 2025 ECB Merkez Bankacılığı Forumu kapsamındaki “Değişime uyum: Makroekonomik değişim ve politika yanıtları” başlıklı panelde konuştu. Son dönemde avronun dolar karşısındaki artışının piyasa koşulları …

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Leman dergisi önünde şok tehdit: ‘Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Leman’daki bir karikatür nedeniyle açıklama yaptı. “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dergiye soruşturma açıldı, 4 kişi gözaltına alındı. Dergi önünde toplanan bazı kişiler polisle kavga edip “Ya onlar ölecek, ya biz” tehdidinde bulundu.

ABD Büyükelçisi Barrack’ın açıklamaları dünya basınında: ‘Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına yeniden dahil edilebileceğini ve CAATSA yaptırımlarının yıl sonuna kadar kaldırılabileceğini bildirdi. Dünya basını, Barrack’ın açıklamalarına ilişkin haberlerinde, Türkiye ve ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

Ölen annesinin yanında günlerce yalnız kalan bebek kurtarıldı

ABD’nin Phoenix kentinde bir bebeğin annesinin ölümünün ardından günlerce yanında yalnız kaldığı tespit edildi. Polis, ihbar üzerine gittiği evdeki bebeği kurtardı.

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.