Ticaret Bakanlığı 2025 yılı e-ihracat hedefini 8 milyar dolar olarak belirledi

Ticaret Bakanlığı 2025 Yılı İçin E-İhracat Hedefini 8 Milyar Dolar Olarak Belirledi

Ticaret Bakanlığı, e-ihracatın ekonomiye katkısını artırmak amacıyla bu yıl için e-ihracat hacmini 8 milyar dolar olarak belirledi. Bakanlık, ihracatçıların e-ticaret aracılığıyla yurt dışı müşterilerine doğrudan ulaşabilmesi için “E-İhracat Destekleri Hakkında Karar”ı uygulamaya aldı.

2022’de Türkiye’nin e-ihracatının genel ihracat içindeki payı yüzde 0.90 iken, bu oranın 2023’te yüzde 2.12’ye, 2024’te ise yüzde 2.6’ya çıktığı belirtildi. Bakanlık, e-ihracatın ekonomiye sağladığı katkıyı artırmak için çalışmalarını sürdürerek 2025 yılında e-ihracat hacmini 8 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor.

E-İhracat İçin 320 Milyon Liralık Destek Sağlandı

Bakanlık, e-ihracat alanında ihracatçıların payını artırmak için destek paketleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 207 şirket, 2 pazar yeri, 6 perakende e-ticaret sitesi ve 9 e-ihracat konsorsiyumuna toplamda 320 milyon liralık destek sağlandı.

Destek politikası çerçevesinde sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışılarak süreçler kolaylaştırılıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Nijerya ve Suudi Arabistan gibi ülkeler hedef pazarlar arasına alınarak yüzde 20 ek destek imkanı sağlandı. Ayrıca Çin’e yönelik pazar yeri komisyonu desteği ve ABD ile Kanada’daki otomotiv ve kişiselleştirilmiş ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için destekler sağlandı.

Bakanlık, e-ihracat yol haritalarını oluşturmak için E-Kolay İhracat Platformu’nu kurdu. Aynı zamanda Çin, Rusya, Latin Amerika’da faaliyet gösteren pazar yerleri ve sosyal medya platformlarına yönelik kılavuzlar yayımladı.

Related Posts

Otomotiv endüstrisinden ilk 4 ayda rekor ihracat

Otomotiv sektörü, yılın 4 ayında 12 milyar 635 milyon 489 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatını gerçekleştirdi.

Manisalı besici CHP’li Başevirgen’e dert yandı

CHP’li Bekir Başevirgen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Turgutlu’da besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, geçen yılla kıyasladıklarında karlarının olmadığını ifade etti. “Destek olmayınca da bu işler olmuyor. Yem maliyeti çok yüksek …

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Tozkoparan’da örnek dönüşüm! Bakan Kurum: Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Güngören ilçesinde hayata geçirilen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’yle, yeni evlerine kavuşan Kenan-Habibe Temel çiftinin görüntülerini paylaşarak kentsel dönüşüm çağrısı yaptı: Kenan ağabeyimiz devletine güvendi, hayatı değişti. Demirleri çürüyen evi yerine şimdi sağlam, güvenli yuvasında huzurla oturuyor. Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir