Ticaret Bakanlığı 2025 yılı e-ihracat hedefini 8 milyar dolar olarak belirledi

Ticaret Bakanlığı 2025 Yılı İçin E-İhracat Hedefini 8 Milyar Dolar Olarak Belirledi

Ticaret Bakanlığı, e-ihracatın ekonomiye katkısını artırmak amacıyla bu yıl için e-ihracat hacmini 8 milyar dolar olarak belirledi. Bakanlık, ihracatçıların e-ticaret aracılığıyla yurt dışı müşterilerine doğrudan ulaşabilmesi için “E-İhracat Destekleri Hakkında Karar”ı uygulamaya aldı.

2022’de Türkiye’nin e-ihracatının genel ihracat içindeki payı yüzde 0.90 iken, bu oranın 2023’te yüzde 2.12’ye, 2024’te ise yüzde 2.6’ya çıktığı belirtildi. Bakanlık, e-ihracatın ekonomiye sağladığı katkıyı artırmak için çalışmalarını sürdürerek 2025 yılında e-ihracat hacmini 8 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyor.

E-İhracat İçin 320 Milyon Liralık Destek Sağlandı

Bakanlık, e-ihracat alanında ihracatçıların payını artırmak için destek paketleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 207 şirket, 2 pazar yeri, 6 perakende e-ticaret sitesi ve 9 e-ihracat konsorsiyumuna toplamda 320 milyon liralık destek sağlandı.

Destek politikası çerçevesinde sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışılarak süreçler kolaylaştırılıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Nijerya ve Suudi Arabistan gibi ülkeler hedef pazarlar arasına alınarak yüzde 20 ek destek imkanı sağlandı. Ayrıca Çin’e yönelik pazar yeri komisyonu desteği ve ABD ile Kanada’daki otomotiv ve kişiselleştirilmiş ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için destekler sağlandı.

Bakanlık, e-ihracat yol haritalarını oluşturmak için E-Kolay İhracat Platformu’nu kurdu. Aynı zamanda Çin, Rusya, Latin Amerika’da faaliyet gösteren pazar yerleri ve sosyal medya platformlarına yönelik kılavuzlar yayımladı.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek