TCMB Para Politikası Kurulu’nun 2025’teki ilk ve son toplantı tarihi belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2025 Yılı Para Politikası Takvimi Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelecek yıl izlenecek politikalara ilişkin yol haritasını belirledi. Para Politikası Kurulu (PPK) 2025 yılında 8 toplantı gerçekleştirecek. TCMB, PPK toplantılarının tarihlerini yayınladı. Buna göre, PPK gelecek yılın ilk toplantısını 23 Ocak’ta, son toplantısını ise 11 Aralık’ta gerçekleştirecek.

TCMB, PPK’nın 2025 yılında yapacağı 8 toplantıda, toplantı özetlerinin paylaşılacağı, enflasyon raporları ve finansal istikrar raporlarının açıklanacağı tarihleri duyurdu.

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, 2025 yılında Kapsamlı Kurumsal Maliyet Analizi (KKM) uygulamasının sonlandırılması planlanıyor.

TCMB sosyal medya hesabından paylaşılan takvime göre, PPK 2025 yılında 23 Ocak, 6 Mart, 17 Nisan, 19 Haziran, 24 Temmuz, 11 Eylül, 23 Ekim ve 11 Aralık tarihlerinde toplantılarını gerçekleştirecek. PPK toplantılarına ilişkin özetler ise 30 Ocak, 13 Mart, 25 Nisan, 26 Haziran, 31 Temmuz, 18 Eylül, 31 Ekim ve 18 Aralık 2025 tarihlerinde internetten yayınlanacak.

TCMB’nin duyurduğu takvime göre, Enflasyon Raporları 7 Şubat, 22 Mayıs, 14 Ağustos ve 7 Kasım; Finansal İstikrar Raporları ise 30 Mayıs ve 28 Kasım 2025 tarihlerinde kamuya açıklanacak.


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek

Bir banka limitleri yükseltti: 50 bin lira veriyor

Uzun zamandır yüksek enflasyon girdabında olan ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Türkiye’de bu durum Türk Lirası’nın değersizleşmesini de beraberinde getirdi. Döviz kuru karşısında tarihi değer kaybı yaşayan TL, hayat pahalılığı ve yüksek …