Tamirat pahalandı, araç sahipleri ‘usta’lığa soyundu: ‘Daha kötü hale getiriyorlar’

Yusuf Yumuşak: Ekonomik Zorluklar Araç Sahiplerini Kendi Aracını Tamir Etmeye Zorluyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yıllardır araç göçük tamiri yapan Yusuf Yumuşak, alım gücü düşen yurttaşların göçük işlerini kendileri yapmaya çalıştığını belirtti.

Yumuşak, araç tamirinde son dönemde yaşanan tabloyu şu sözlerle anlattı:

“Ben Kadirli’de uzun zamandır göçük düzeltme işi yapıyorum. İnsanlarımız ekonomik zorluklardan dolayı, araçlarını kendileri onarmaya başladılar. Yanımıza geliyorlar araç yaptırmak istiyorlar ‘fiyatlar çok pahalı’ diyorlar. Bu konularla ilgili çok sıkıntı yaşıyoruz. Kendi araçlarını kendileri yapmaya çalışıyorlar. Geliyorlar fiyat alıyorlar pahalı buluyorlar. Sonra gidiyorlar kendi imkanları ile düzeltmeye çalışıyorlar ve araçlarını daha kötü hale getiriyorlar. Sonra tekrar geliyorlar diyorlar ki ‘biz bunu yaptık siz geri düzeltin.’ İşimizi zorlaştırıyorlar. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama insanlarımız ekonomik durumlarından mı desem artık bazı kendileri yapmak istedikleri için mi desek artık bilemiyoruz. Kendi işlerini kendileri yapmaya çalışıyor ve bozuyorlar.”

“UYGUN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA…”

Yumuşak şöyle devam etti:

“Bazı insanlar da pazarlık yapıyorlar sürekli. Fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Biz aslında çok yüksek fiyatlı araç onarımı yapmıyoruz. Fiyatlarımız gayet makuldür. Bizler de zaten elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince uygun yapmaya çalışıyoruz ama insanların alım gücü çok düşmüş bir vaziyette, çok sıkıntı yaşıyoruz. Geçinmekte biraz zorluk çekiyoruz. Alım gücü çok düşük.”

“KENDİNİZ ONARMAYA KALKMAYIN”

Araç tamirinin profesyonel eğitim gerektiren bir iş olduğunu hatırlatan Yumuşak, “Araçlarını bozuyorlar, işin içinden çıkarılmayacak hale geliyor. Bu konuda biraz şikayetçiyiz” dedi. Yumuşak, araç sahiplerine de “Buradan da müşterilerimize vatandaşlarımıza sesleniyorum lütfen kendi göçüğünüzü kendiniz onarmaya kalkmayın, bizim işimizi zorlaştırıyorsunuz” diye seslendi.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek