Starlink, uydu internet donanımını ücretsiz hale getirdi

SpaceX’in Starlink adlı uydu internet hizmeti, kullanıcılar için donanım maliyetlerini sıfırlayan yeni bir abonelik modeli sunuyor. Şirketin başlattığı 12 aylık konut interneti planı, belli bölgelerde 349 dolarlık tek seferlik donanım ücretini tamamen kaldırarak abonelere uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Hem de aylık ücretleri artırmadan.

Yeni kampanya dahilinde kullanıcılar, ekipmanı 30 gün boyunca deneyip memnun kalmazlarsa hiçbir ek ücret ödemeden iade edebiliyor. Ancak 30 gün sonrasında hizmet adresini değiştirmek veya aboneliği erken iptal etmek istediklerinde, donanım ücreti orantılı olarak iade ediliyor.

Bazı bölgelerde yoğun talep nedeniyle yaklaşık 100 dolarlık bir “talep ücreti” uygulanabiliyor. SpaceX, bu uygulama ile yoğun kullanılan bölgelerde altyapı yükünü dengelemeyi amaçlıyor.

Daha fazla kullanıcı hedefleniyor

Bu yeni model, özellikle kırsal kesimde internete erişim konusunda zorluk yaşayan kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor. Yüksek donanım maliyetleri nedeniyle hizmete ulaşamayanlar, artık yalnızca aylık abonelik ücretini ödeyerek Starlink hizmetinden faydalanabiliyor.

12 aylık konut planı geçtiğimiz ay bazı ülkelerde sessizce başlatılmıştı ancak şimdi daha geniş bir kitleye yayılmış durumda. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi belirli bölgelerde ve çoğu Avrupa ülkesinde bu abonelik modeli sunuluyor. Fakat Hırvatistan gibi bazı ülkelerde kampanya, daha yavaş bir bağlantı sunan Starlink Mini cihazı için geçerli.

SpaceX’in bu adımı, daha fazla abone çekmeyi ve donanım maliyetlerinden kaynaklanan giriş engelini kaldırmayı amaçlıyor. Görünüşe göre firma, aylık sabit gelirini artırarak donanım maliyetlerini dengelemeyi planlıyor.

Starlink internet hizmeti, Avrupa’nın birçoğunda aktif olsa da Türkiye halen bu hizmetin dışında bulunuyor. Starlink’in resmi internet sitesinde Türkiye, hizmet sunulan ülkeler listesinde henüz yer almıyor ve uzunca bir süredir düzenleyici onay beklediği belirtiliyor. Türkiye’ye gelmemesinin sebebi olarak BTK’dan alınması gereken lisanslar ve pazar dinamikleri gösterilebilir.

Related Posts

Bu telefonlara sahipseniz dikkat: Tarihe karışıyor

LG, Android akıllı telefonları için güncelleme sunucularının 30 Haziran’da kapanacağını duyurdu

Kayseri’de tramvaylar rüzgar enerjisinden güç alıyor

Şehir içi toplu taşımada elektrikli araçlara geçilmesi karbon emisyonunun azaltılması ve çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlıyor. Elektrikli araçlarda tüketilen elektriğin fosil kaynaklardan karşılandığı şehirlerde sürdürülebilirlik …

İlk üç günde 1 milyonun üzerinde satmayı başardı

Clair Obscur: Expedition 33 yayınlanmasının ardından 3 gün içinde 1 milyonun üzerinde satmayı başardı. Oyun Game Pass’te yer alıyor.

Spotify’ın da abonelik ücretlerine zam yapması bekleniyor

Spotify’ın dünya genelinde abonelik ücretlerine zam yapacağı söyleniyor.

Nothing Phone (3a) serisi için yeni bir güncelleme yayınlandı

Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen uygun fiyatlı Nothing Phone (3a) ve Phone (3a) Pro akıllı telefon modelleri için rötuşlar devam ediyor. Firma bu kez video özelliklerine odaklanan yeni bir güncelleme yayınladı.  Nothing OS v3.1-250417 …

AMD Radeon RX 9000M sızdırıldı: RDNA 4 mobile geliyor

AMD, masaüstünde RDNA 4 tabanlı RX 9070 serisiyle elde ettiği ivmeyi dizüstü tarafına taşımaya hazırlanıyor. Son olarak yeni Radeon RX 9000M serisi hakkında bazı sürpriz bilgiler paylaşıldı. Yeni GPU’lar toplam 6 model ile Computex 2025’te …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir