SPK iki şirketin ilk halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ ile Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin İlk Halka Arzına Onay Verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ ile Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin ilk halka arzına onay verdi. SPK’nın bültenine göre, Kurul HUB Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 210 milyon lira, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 900 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımını onayladı. Ayrıca, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin 4 milyar 320 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu da onayladı.

  • Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ’nin 10 milyar lira
  • Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar lira
  • Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi AŞ’nin 8 milyar lira
  • Borlease Otomotiv AŞ’nin 2 milyar lira
  • Şekerbank TAŞ’nin 2,5 milyar lira

gibi birçok başvurunun yanı sıra, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ’nin pay başına 125 lira, Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin pay başına 15 lira tutarındaki ilk halka arzına da izin verildi.

İdari Para Cezaları

Sermaye Piyasası Kurulu, çeşitli kuruluşlara da idari para cezaları verdi. Bu cezalar arasında İnfo Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye 155 bin 567 lira, BCC Yatırım ve Danışmanlık AŞ’ye 3 milyon 81 bin 378,30 lira gibi farklı tutarlarda cezalar da yer aldı.

Öte yandan, SPK’nın aldığı kararlara göre, Türkcell İletişim Hizmetleri AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde de çeşitli idari para cezaları uygulandı. Bu çerçevede, UBS AG London Branch’e 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası verildi.

Suç Duyuruları

Sermaye Piyasası Kurulu, Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ pay piyasasında ve diğer işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında suç duyurularında bulundu. Cumhuriyet başsavcılığına yapılan başvuruların yanı sıra, belirli kişilere borsa ve diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirildi.

Ayrıca SPK, Yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı belirlenen 25 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli işlemleri yapmaya karar verdi. Ayrıntılar için haberin aslına bakabilirsiniz.

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Tozkoparan’da örnek dönüşüm! Bakan Kurum: Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Güngören ilçesinde hayata geçirilen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’yle, yeni evlerine kavuşan Kenan-Habibe Temel çiftinin görüntülerini paylaşarak kentsel dönüşüm çağrısı yaptı: Kenan ağabeyimiz devletine güvendi, hayatı değişti. Demirleri çürüyen evi yerine şimdi sağlam, güvenli yuvasında huzurla oturuyor. Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim.

Ev sahipleri, kiracılar ve emlakçılar artık e-Devlet’ten yapacak

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek” dedi.

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir