‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

Türkiye, Avrupa’nın En Düşük Asgari Ücret Veren Ülkelerinden Biri Haline Geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Eurostat’ın asgari ücret verilerini inceledi. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücret veren ülkeler arasına girdiğine dikkat çekti. Eurostat verilerine göre, Türkiye’deki brüt asgari ücret 19 Mart operasyonu sonrasında 708 Euro iken, 592 Euro’ya düşerek yüzde 16 oranında azaldı.

Avrupa genelinde en yüksek brüt asgari ücreti alan ülke Lüksemburg oldu ve 2.638 Euro ile listenin başında yer aldı. Türkiye ise 708 Euro ile sondan altıncı sırada bulunuyor. 2024 yılının ilk altı ayı verilerine bakıldığında ise Türkiye, 613 Euro asgari ücret ile sondan beşinci sırada yer almıştı. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin güncel kurlarla Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü sırada yer aldığına işaret etti.

Asıl Zarar Asgari Ücretliye!

Güncel kur ile Türkiye’nin asgari ücretinin 592 Euro olduğunu ve bu durumun Arnavutluk ve Bulgaristan’ın ardından Avrupa’da üçüncü en düşük seviyede olduğunu belirten Bakırlıoğlu, ülkenin 2024 yılında sondan beşinci sıradan sondan üçüncü sıraya gerilediğini vurguladı. Bakırlıoğlu, döviz kurlarındaki oynaklığın Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini ve iktidarın yaklaşık 50.4 milyar dolarlık döviz rezervi sattığını ifade etti.

Enflasyonun arttığı bir ortamda, ücretlerin azaldığına dikkat çeken Bakırlıoğlu, net asgari ücretin alım gücünün korunabilmesi için zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ülkenin gerçek gündeminden kaçılamayacağını ve asgari ücretlinin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, halkın açlıkla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Related Posts

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir