Şırnak’ta Nakliyeciler Sera Projesini Bekliyor

Şırnak Nakliyecileri, Seracılık Projesini Sabırsızlıkla Bekliyor

Şırnaklı nakliyecileri umutlandıran bir gelişme yaşanıyor. Şırnak Valiliği tarafından hazırlanan Organize Tarım Bölgesi projesi, 16 Nisan’da Tarım ve Orman Bakanlığı onayıyla ihaleye çıkacak. Nakliyeciler, bu projenin faaliyete geçmesiyle rahatlama bekliyor.

Silopi ilçesinde bulunan 946 dekar tarım arazisi, taşlardan arındırılarak tarımsal üretim için kullanılacak. Bu proje sayesinde Türkiye’nin ihracatının artması ve nakliye maliyetlerinin azalması hedefleniyor. 946 dekar alanda kurulacak 42 sera ve 9 sanayi parseli üzerine inşa edilecek fabrikaların, ülke ekonomisine yıllık 1 milyar 500 bin TL katkı sağlaması öngörülüyor.

Projenin tamamlanmasıyla sebze ve meyve taşımacılığı yapan nakliyecilerin gelir kaynağı olarak görmesi bekleniyor. Bu durum, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Şanlıurfa gibi tarım bölgelerinden Irak ve diğer komşu ülkelere sebze ve meyve taşıyan nakliyecilerin zaman ve maliyet açısından rahatlayacağı anlamına geliyor.

Nakliye şoförü Naim Cabu, “Maliyetler yüksek, işler zorlaşıyor. Seracılık projelerinin bölgede hayata geçirilmesi, işlerimizi olumlu yönde etkileyecektir” diyor. Benzer şekilde düşünen Ahmet Dövçek ise, “Verimli topraklara sahip olan Şırnak, bu tür projelerle ekonomisine katkı sağlayabilir. Uzun mesafe gitmek yerine kısa yolculuklar yaparak zaman ve maliyetten tasarruf etmiş oluruz” şeklinde konuşuyor.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MELİH YİĞİT – Ekonomi

Related Posts

Trump “Çin’le müzakere sürüyor” diyor, Pekin resmen yalanlıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’le tarifeler konusunda temas hâlinde oldukları yönündeki ısrarı, Çin Ticaret ve Dışişleri Bakanlıkları ile Pekin Büyükelçiliği tarafından üst üste yalanlandı. Dünyanın en büyük iki ekonomisine sahip ülkelerin karşılıklı olarak birbirlerini yalanlamaları ise ekonomi üzerinde manipülasyon yaptıkları iddialarını güçlendirdi.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir