Sinan Ateş davasında bir kişi tahliye edildi

T24 Haber Merkezi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş‘in öldürülmesiyle ilgili davada, dosyası ayrılan tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri komiser Mustafa Ensar Aykal, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesiyle ilgili davada, azmettiricilerden Tolgahan Demirbaş‘a Ateş’in konum bilgilerini verdiği iddiasıyla yargılanan ve dosyasının ayrılmasına karar verilen sanık, dönemin cinayet büro amiri komiser Mustafa Ensar Aykal hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. 

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Sinan Ateş suikastı davasında, Tetikçi Eray Özyağcı, tetikçiyi olay yerine getirip götüren motokurye Vedat Balkaya, olay yerinde keşif yapan Suat Kurt, cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. “Tasarlayarak öldürmeye yardım” suçundan sanıklar Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak ve Emre Yüksel‘e 18’er yıl, sanık Mustafa Uzunlar‘a ise 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Alper Atay’ı da “suçluyu kayırma” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırmış, ancak cezası ertelenmişti. 

Sanıklar Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Osman Bayraktar, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Erdem Karadeniz’in üzerine atılı suçlardan beraatına karar veren mahkeme, sanık Günay hakkında “suçluyu kayırma” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunulmasına hükmetmişti.

2 sanığın dosyası ayrılmıştı

Öte yandan, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım”, Aykal hakkında ayrıca “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasına karar verilmişti. Buna gerekçe olarak, sanıkların cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD’ye yazı yazılarak telefon şifrelerinin istenmesi gösterilmişti. Mahkeme, ayrıca sanık Öktem’in tahliyesine karar vermişti. 

Related Posts

İmamoğlu’nun başdanışmanından ‘alternatif aday’ açıklaması: ‘İktidarın bir planı olabilir ama bu çalışmaz’

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun başdanışmanı Serkan Özcan “İmamoğlu’suz bir seçim yapılmasına imkan vermeyecek bütün mücadeleyi sadece biz değil, millet yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hatay’daki kaza kurbanlarına veda

Hatay’da dün otomobil ile çekicinin çarpıştığı kazada yaşamını yitirenler, bugün toprağa verildi.

Antakya’da iki otomobil çarpıştı, sürücüler yaralandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

CHP sordu, Murat Kurum cevaplayamadı: ‘Avrupa’nın çöpü Türkiye’ye geliyor, verisi kamuoyuna verilmiyor!’

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden ithal ettiği atık miktarı, geri dönüşüm kapasitesi ve çevresel etkilerine ilişkin yönelttiği sorulara sayısal veriyle yanıt verilmediğini açıkladı.

Halit Yukay’ın cansız bedenini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dalgıçları çıkaracak

Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek için açıldığı teknesi, parçalanmış ve yarı batık halde bulunan iş insanı Halit Yukay’ın cansız bedeni 68 metre derinlikte bulundu. Yukay’ın cenazesi, vücut bütünlüğünün bozulmaması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile koordineli olarak yürütülecek çalışmayla çıkarılacak.

Külliye’den ‘Terörsüz Türkiye’ için yeni öneri: ‘Geçiş süreci’ kanunu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin mevcut yasalara eklemeler yerine özel bir geçiş süreci kanunu çıkarılması gerektiğini yazdı.