Şimdiki başkan, poşet satan Sefer Amca’nın yardımına koştu

MANSUR YAVAŞ: ANKARALIYA YARDIM ELİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sıhhiye Pazarı’ndan gelen bir talep üzerine emeklilere ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor. Sıhhiye Pazarı’nda pazar torbası satan Sefer Amca’nın durumunu öğrenen Yavaş, hemen Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne talimat verdi.

Sefer Amca’nın karşısına çıkan belediye ekibi, bastonuna dayanan, gözlüğü burnunun ucuna kadar inmiş, ağzını maskeyle kapatan bir adamla karşılaştı. Sefer Amca, çekinerek “Pazar torbası, pazar torbası” diyerek torbalarını satmaya çalışıyordu. Belediye görevlilerini görünce korkan Sefer Amca’ya, yardım eli uzatıldı. Görevliler, Sefer Amca’nın durumunu Mansur Yavaş’a iletmek üzere şu notu yazdılar:

  • Sefer Amca belediyemizden sosyal yardım alan emekliler arasında.
  • İhtiyacı olduğu belirlendiği zaman evine gıda kolisi teslim edilecek.

Mansur Yavaş, emeklilere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Özellikle pandemi sürecinde ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yavaş, “Ankara’da kimse açlıktan ölmeyecek, soğuktan donmayacak. Herkesin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gönülleri ısıtan yardımlarla dolu bir gün geçiren Mansur Yavaş, destek programlarının genişletilerek daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Related Posts

Emekli maaşlarında ATM zorunlu oldu

Almanya’da emekli maaşları ile ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklikte banka hesabı ve ATM zorunlu oldu.

ANF İmralı’dan yeni fotoğrafla duyurdu: Öcalan tarihi bir çağrı daha yaptı, yakında yayınlanacak

ANF İmralı’dan yeni fotoğrafla duyurdu: Öcalan tarihi bir çağrı daha yaptı, yakında yayınlanacak

Son dakika… Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara tutuklandı

Antalya’da Manavgat Belediyesine yönelik “rüşvet, irtikap ve zimmet” iddialarıyla başlatılan operasyonunda gözaltına alınan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara tutuklandı.

Çölleriyle ünlü Teksas, sular altında kaldı: Yeni felaket yolda

Teksas’ta etkili olan ani sel felaketi onlarca can aldı, çocukların kaldığı bir yaz kampını yok etti. Guadalupe Nehri’nin taşmasıyla 96 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi hâlâ kayıp. Yetkililer, erken uyarı sisteminin eksikliğini tartışıyor. Yeni yağışların ise bölgeyi tekrar tehdit etmesi bekleniyor.

Muhalif lider cezaevinde siyasi parti kurdu

Uganda’da Kasım 2024’ten beri cezaevinde bulunan muhalif lider Kizza Besigye, yeni bir siyasi parti kurdu.

Mahkeme, Halk TV’nin karartılmasına ‘dur’ dedi

Ankara İdare Mahkemesi, Halk TV’nin 10 günlük ekran karartma cezası hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.