PKK ısrarını sürdürüyor: Öcalan’a özgürlüğü şart koşuyorlar

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, TBMM’de kurulan barış komisyonu için İmralı çağrısı yaptı. PKK’ya yakın bir medya kuruluşuna verdiği röportajda Karayılan, komisyon kararını “olumlu ve yerinde” bir adım olarak gördüğünü belirtti.

“Çözümün adresi Meclis’tir” diyen Karayılan, “Meclis, komisyon yöntemiyle gündemine alabilir. Bunun başarılı olmasını umut ediyoruz. Yüzeysel ve taktik yaklaşımlardan uzak durmak, siyasi partilerin dar parti çıkarları yerine Türkiye’nin çıkarlarını esas alması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTEDİ

Karayılan, Abdullah Öcalan’ın çağrısının gereklerini yerine getirdiklerini savunarak, “Şimdi Türk devleti, Bahçeli’nin çağrısının gereğini yerine getirmelidir. Apo fiziki olarak özgürleşmelidir” dedi.

Taraflar arasında güven sorunu bulunduğunu öne süren Karayılan, Öcalan’ın özgürlüğünün güven ortamı yaratacağını ileri sürdü. “Apo özgürleşmeli ve yalnızca İmralı’da kalmamalı, her yere gidebilmelidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

MasterChef 2025’te Ayten’in yürek burkan hikayesi

MasterChef 2025 yarışmacılarından Ayten Saner, hem jüriyi hem izleyicileri etkileyen hayat hikayesiyle gündeme geldi. Eşini bir trafik kazasında kaybeden Ayten, yaşadığı zorlukları yarışma sırasında paylaştı.

Özel’den Bahçeli’ye yanıt: Kıymetli buluyorum

CHP lideri Özgür Özel, “Bahçeli’nin ve MHP’nin genel başkan yardımcılarının belli bir süredir sağduyuya davet eden ve gerçekten olması gerekeni hatırlatan açıklamaları vardı. Dünkü açıklamayı da kıymetli buluyoruz” dedi.

Tarım İşçileri Sıcaktan Maydanoz Havuzunda Serinledi

Hatay’da sıcaklık 45 dereceyi geçince tarım işçileri serinlemek için maydanoz havuzuna girdi.

Bir günde ülke kurdu: 50 yıldır ayakta, anayasası, ordusu ve sınır güvenliği var

Mevcut şartlarından sıkılan herkesin aklına en az bir kez bile olsa gelmiştir: “Kendi ülkem olsa…” 15 yaşında bu fikirden yola çıkıp ülke kurdu; şimdilerinde 65’ine merdiven dayasa da ‘mikroulus’u varlığına devam ediyor: Molosya Cumhuriyeti…

Şampiyonlar Ligi’nde rövanş haftası

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. eleme turu, yarın oynanacak rövanş maçlarıyla tamamlanacak.

Bahçeli: Türkiye’nin belediyeler başta olmak üzere pek alana yayılan ve yoğunlaşan hukuki davalardan süratle kurtulması sağlanmalı

Bahçeli: Türkiye’nin belediyeler başta olmak üzere pek alana yayılan ve yoğunlaşan hukuki davalardan süratle kurtulması sağlanmalı