Memur ve emekli zam oranı belli oluyor

Memur ve Emekli Zam Oranı Belli Olacak

Asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamın ardından memur ve emekli zam oranı da netlik kazanacak. En düşük emekli aylığı düzenlemesi 7 Ocak’tan sonra yapılacak ve emeklilere zam farkı Meclis’in toplanmasının ardından hesaplara yansıtılacak.

Asgari ücret artışı sonrasında, milyonlarca işçi, çiftçi, esnaf emeklisi ve memur, yeni yıl zam oranını heyecanla bekliyor.

Yaklaşık 20 milyon emekli ve memur, 2025 yılı zammını 3 Ocak’ta 6 aylık enflasyon açıklamasıyla öğrenecek. Bu yıl için geçerli olan 12 bin 500 lira en düşük emekli aylığı da enflasyon dahilinde belirlenecek. En düşük emekli aylığı ile ilgili yasal düzenleme, Meclis’in 7 Ocak’ta çalışmalarına başlamasının ardından yapılacak.

Emeklilere yansıtılan zam farkı, yasa çıktıktan sonra hesaplara yatacak ve kök aylıklar yeniden hesaplanacak. En düşük emekli aylığının 14 bin ila 15 bin lira arasında olabileceği tahmin ediliyor.

CNBC-e’nin haberine göre; referans aralığında beklenen enflasyon oranı yüzde 16,48 civarında hesaplanıyor ve enflasyon farkına bağlı olarak memur ve emekli zammı belirlenecek. Enflasyonun yüzde 2 olması durumunda, zam oranı yüzde 16,86’ya yükselecek.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Artacak?

Temmuz ayında 39 bin 177 lira olan en düşük memur maaşı, yüzde 12 zam oranıyla 2025 yılında 43 bin 878 liraya yükselecek. Yüzde 13 zam olması halinde ise en düşük memur aylığı 44 bin 270 liraya çıkacak.

En düşük memur emekli aylığı ise temmuz ayında 17 bin 587 liraya çıkmıştı ve yüzde 12 zam durumunda 19 bin 697 liraya yükselecek. Yüzde 13 zam olasılığında ise en düşük emekli maaşı 19 bin 873 lira olacak.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek