Kripto para borsaları ikincil düzenlemelere hazırlık için kolları sıvadı

Kripto Varlık Ekosistemi Düzenlemeleri Devam Ediyor

Türkiye’nin kripto varlık ekosistemini düzenleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlk yasal çerçevenin temmuz 2025’te oluşturulmasıyla birlikte Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından ikincil düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu düzenlemelerle kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kuruluş ve işleyiş süreçlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Borsalar için belirlenen asgari sermaye limiti 150 milyon lira olarak açıklandı. Saklama kuruluşları için ise bu miktar 500 milyon lira olarak belirlendi. Ayrıca, borsaların müşteri varlıklarını sigortalayabilmesi ve saklama kuruluşu lisansı alan kurumlarda saklayabilmesi de teşvik edildi.

Düzenlemelere uyum sağlamak isteyen borsalara, 30 Haziran’a kadar süre tanındı. Bu süre zarfında düzenlemelere uyum sağlamaları bekleniyor.

Kripto Varlık Sektörü Potansiyelini Koruyor

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, ikincil düzenlemelerin sektör için olumlu bir adım olduğunu vurgulayarak, düzenlemelerin sektörel uygulamaları geliştirebileceğine inandığını belirtti. Dönmez, sektörün hala genç olduğunu ve gelişmeye açık olduğunu belirterek, düzenlemelerin sektördeki temelleri sağlamlaştıracağını ifade etti.

Saklama hizmetinin ayrı bir süreç olarak ele alınması konusunda olumlu bir yaklaşım sergileyen Dönmez, kullanıcıların kripto varlıklarını kişisel cüzdanlarında saklama seçeneğini hatırlattı.

Güçlü Finansal Yapı Önemli

Garanti BBVA Kripto Genel Müdürü Onur Güven, sektörün sağlıklı büyümesi ve kontrol altında tutulması için düzenlemelerin olumlu bir adım olduğunu belirtti. Güven, lisans başvurusu yapacak kurumlardan güçlü bir finansal yapı beklediklerini dile getirerek, sektörün sağlıklı büyümesi için bu gereksinimin önemli olduğunu ifade etti.

Ayrıca, saklama hizmetlerinin ayrıştırılmasının müşteri varlıklarının güvenliğine katkı sağlayacağını belirten Güven, bu adımın müşteri varlıklarının en güvenli şekilde saklanmasını sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Kullanıcı Güvenliği Öncelikli

OKX Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır, kripto varlık piyasasının düzenlenmesi sürecinin sektöre önemli bir ivme kazandırdığını belirtti. Çamır, düzenlemelerin sektörün gelişimi için büyük bir katkı sağlayacağını ifade ederek, düzenlenen her sektörün daha sağlıklı hale geldiğini vurguladı.

Çamır, düzenlemelerin kullanıcı güvenliğini öncelikli hale getirdiğini belirterek, Türkiye’deki düzenlemelerin dünya standartlarına paralel olduğunu söyledi. Ayrıca, borsaların adaptasyonunu sağlamak için yapılan düzenlemelerin sektörde kullanıcılara güven verecek bir adım olduğunu vurguladı.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek