Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’dan, İsrail’e Gazze’deki gazetecilere saldırı tepkisi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Gazze’deki Gazetecilere Yaptığı Saldırıyı Kınadı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Gazze’de El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin öldürülmesi nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Petro, sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail’in El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına yaptığı saldırının görüntülerine yer verdi.

İsrail askerlerinin, 5 gazetecinin ölümüyle sonuçlanan saldırısına tepki gösteren Petro, “Netanyahu’nun ordusu tarafından Gazze’de beş gazeteci daha öldürüldü.” ifadesini kullandı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına bombalı saldırı düzenlediği belirtilmişti.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 201’e çıkmıştı. (AA)

Related Posts

Mahkeme, Halk TV’nin karartılmasına ‘dur’ dedi

Ankara İdare Mahkemesi, Halk TV’nin 10 günlük ekran karartma cezası hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Duayen gazeteci Hikmet Çetinkaya entübe edildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çetinkaya’nın durumu sevenlerini üzdü.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı ifade edilen Çetinkaya’nın entübe edildiği belirtildi.

İsveç’in yeni entegrasyon hamlesi dikkat çekti

İsveç, göçmenlerin topluma uyumunu hızlandırmak için göçmenlerin değerlerini haritalayacak geniş çaplı bir anket yapacak. Entegrasyon Bakanı Simona Mohamsson, ülkenin laik ve eşitlikçi yapısının, daha geleneksel ve muhafazakâr kültürlerden gelenler …

Muhittin Böcek: Bir ev için minnet edecek durumda değilim!

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Kaboğlu’ndan, belediye başkanlarına gözaltılara tepki: Anayasa ve hukuk dışı işlemlere imza atanlar bir gün sorumlu olacaklardır

Kaboğlu’ndan, belediye başkanlarına gözaltılara tepki: Anayasa ve hukuk dışı işlemlere imza atanlar bir gün sorumlu olacaklardır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen 6-7 Temmuz’daki BRICS Zirvesi’ne katılacak. Fidan’ın zirvede Gazze, yapay zeka, iklim krizi ve adil ticaret gibi başlıklarda Türkiye’nin görüşlerini aktarması bekleniyor.