Japon Borsası savaş dinlemedi

Japonya Borsası, İran-İsrail Gerilimine Rağmen Yükseldi

Japonya’nın önde gelen endeksi Nikkei 225, bu haftaya %1,26’lık bir artışla 38.311 puandan başladı. Topix Endeksi de %0,75 yükselerek 2.777 seviyesine çıktı. Yatırımcılar, İran-İsrail gerilimine rağmen piyasalara odaklanarak, yatırımlarını sürdürdüler. Hafta sonu enerji altyapılarına yapılan saldırılar, küresel petrol fiyatlarını yükseltti.

Yen’in dolar karşısında değer kaybetmesi, Japonya’nın ihracata dayalı şirketlerinin kâr beklentilerini artırdı. Bu durum, borsa endekslerini olumlu yönde etkiledi. Yatırımcılar şimdi Japonya Merkez Bankası’nın faiz toplantısını bekliyor. Bankanın politika faizini sabit tutması bekleniyor. Merkez Bankası, enerji fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerindeki etkilerini ve ABD’nin ticaret politikalarındaki belirsizlikleri yakından izliyor.

Metaplanet %25,6, Advantest %9,6, Disco %4,3, Mitsubishi Heavy Industries %2 ve IHI Corp %3,5 değer kazanarak günlük kazançlar arasında öne çıkan şirketler arasında yer aldı.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek