İzmir’de fuarlardan ekonomiye büyük katkı

İzmir Fuarları Ekonomiye Büyük Katkı Sağlıyor

İZMİR (İGFA) – Fuar ve etkinlikler; kent, bölge, ülke ekonomisine, ihracata ve istihdama büyük katkı sağlıyor. Fuarizmir ve Kültürpark’ta düzenlenen fuar ve etkinlikleri 1 milyon 500 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Ege Bölgesi’nde düzenlenen fuarlar, toplam ihracata ciddi katkı sağladı. Fuarların da etkisiyle Ege Bölgesi illerinin toplam ihracatı 40 milyar 952 milyon doları geçti. İzmir ise Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 9,09’unu gerçekleştirerek 23 milyar 817 milyon 180 bin dolarlık bir rakam elde etti.

2024 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarlar arasında; Dünya Robot Olimpiyatı, First Lego League turnuvaları, İzmir Tattoo Fest, İzmirCon gibi etkinlikler yer aldı. Bu fuarlar, hem şehri uluslararası ticaret ve kültür merkezi yapma hedefini destekledi hem de iş dünyasına ve ziyaretçilere yeni fırsatlar sunmaya devam etti.

Ege’den 40 milyar 952 milyon dolarlık ihracat Fuarlar Sayesinde

2024 yılında Türkiye’nin toplam ihracatında Ege Bölgesi illerinin önemli bir payı vardı. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’tan oluşan Ege Bölgesi illerinin ihracatı toplamda 40 milyar 952 milyon dolara ulaştı.

2025 yılında da İzmir’de fuarlar bereketi devam edecek. Fuarizmir ve Kültürpark’ta 30’un üzerinde fuar ve etkinliğin düzenleneceği yılın ilk üç ayında; HORECA FAIR, PACK & PLAST FAİR TÜRKİYE, AGROEXPO gibi uluslararası fuarlar ve etkinlikler planlanmaktadır.

Marble İzmir 30 Yaşında

Doğal taş sektöründe önemli bir yere sahip olan Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 9 – 12 Nisan 2025 tarihleri arasında 30. kez düzenlenecek. Fuar, doğal taş sektörünün lider firmalarını ve dünya genelinden binlerce profesyonel ziyaretçiyi buluşturacak.

Yıl boyunca düzenlenecek fuarlarla, İzmir uluslararası alanda adından sıkça söz ettirirken farklı sektörlere de katkı sağlamaya devam edecek.

Related Posts

Yer: Adana, hapisten kaçıp sokakta yürürken yakalandı

Adana’da tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden hükümlü, sokakta yürürken polis ekiplerince yakalandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Elon Musk’a kötü haber! X hakkında soruşturma başlatıldı

Eski adı twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında Fransa’da soruşturma başlatıldı. Söz konusu soruşturmanın, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau’nun talimatıyla, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı …

Arabalara çarptı, tabelaları ezdi: GTA gibi kovalamaca 7 saat sürdü

Melbourne’de sabah saatlerinde çalınan bir minibüsle yedi saat boyunca polisten kaçan sürücü, hareket halindeki araçtan atladıktan saniyeler sonra sivil bir polis aracı tarafından ezildi. Yoğun trafikte onlarca araca çarpan minibüs, tünelden otoyola uzanan kovalamacada büyük hasar verdi. Yaralı halde yakalanan 36 yaşındaki adam hastaneye kaldırıldı.

Almanya savaşa hazırlanıyor: Yeni F-35’ler yolda

Almanya’nın 15 yeni F-35 savaş uçağı almayı planladığı bildirildi. Bu adım, Fransa ile ortak yürütülen FCAS projesindeki gerginliğin ortasında gelirken Berlin’in toplam siparişini 50’ye çıkaracak. Yeni alım, NATO’nun savunma harcama hedefiyle de örtüşüyor.