İsviçre enflasyonunda durgunlaşma

İsviçre Tüketici Fiyatlarında Değişim Yaşanmadı: Enflasyon Oranı Sabit Kaldı

İsviçre’de tüketici fiyatları Nisan ayında bir önceki yıla göre değişmeyerek ekonomistlerin yüzde 0.2 artış beklentisini boşa çıkardı. Mart ayında kaydedilen yüzde 0.3’lük artıştan sonra gelen bu sabit seviye, ülkede Mart 2021’den bu yana görülen en düşük yıllık enflasyon oranı oldu.

Fiyatlardaki değişimlerde en dikkat çekici düşüş gıda ve alkolsüz içeceklerde yaşandı. Bu kalemde fiyatlar Nisan’da yüzde 0.8 gerileyerek Mart ayındaki yüzde 0.2’lik düşüşü geçti. Ev eşyası ve hizmetlerinde yüzde 2.2’lik gerileme olurken, ulaştırma sektöründe de yüzde 2.6’lık düşüş gözlendi.

Öte yandan, konut ve enerji maliyetleri yüzde 1.4 artışla sabit kaldı. İletişim hizmetlerinde fiyat artışı yüzde 1’e yükseldi. Lokanta ve otel fiyatları ise yüzde 1.6 artışla önceki ayla aynı seviyede kaldı.

Çekirdek enflasyon oranı da düşüş göstererek Mart ayındaki yüzde 0.9’dan yüzde 0.6’ya indi. Aylık bazda ise tüketici fiyat endeksi yine değişmedi. Böylece İsviçre’de fiyatlar Nisan ayında hem yıllık hem aylık düzeyde durağan seyretti.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek