İstanbul’da yeni adres belli oldu: Binlerce yurttaş Kadıköy’de sokağa çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve gözaltına alınıp tutuklanmasıyla başlayan protestolar sürüyor.

Neredeyse 1 hafta boyunca başta üniversite öğrencileri olmak üzere milyonlarca yurttaşın toplandığı Saraçhane’den sonra yeni adres Kadıköy ilçesi oldu.

İlçede küçük bir grup ile başlayan yürüyüş, saatler geçtikçe etraftaki yurttaşların da katılımıyla büyüdü.

Ellerinde pankartlarla yürüyüş yapan binler, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Hak, hukuk, adalet” ve ‘Polis simit sat, onurlu yaşa” sloganları attı.

Related Posts

10. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi: Yargı paketi neleri kapsıyor?

Kamuoyunda “10. Yargı Paketi” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. İnfaz düzenlemelerini de içeren 10. Yargı Paketi, cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı hedefliyor. İşte, 10. Yargı Paketi maddeleri ve detaylar.

Kaynanasını kamyonetiyle hastaneye götürmek istedi: İçeri alınmayınca güvenliğe saldırdı

Esenyurt’ta kayınvalidesini hastaneye götürmek için kamyonetle siteye gelen bir damat, araç girişine izin vermeyen güvenlik görevlileriyle tartıştı ve görevlilere saldırdı. Olay, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedilirken, rahatsızlanan kadın polis tarafından çağrılan ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu şehit kabrinde! ‘Unutanın kanı kurusun’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Tekirdağ programı kapsamında Şarköy’de 1993 yılında PKK tarafından şehit edilen öğretmen Neşe Alten ve babası Hasan Alten’in kabirlerini ziyaret etti. Duygusal anlar yaşayan Dervişoğlu, “Unutanın kanı kurusun” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Filistin’e destek konuşması yaptığı için MIT’de mezuniyete katılamadı

ABD’nin tanınmış yüksek öğretim kurumlarından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Hint-Amerikalı öğrenci Megha Vemuri’yi mezuniyet törenine katılmasını yasakladı. Vemuri, dönem öğrenci başkanı ve törende görevli olması planlanmıştı ancak MIT …

Zehra Kınık’ın ölümüne sebep olduğu Barlasçeki’nin annesi ve avukatı konuştu: ‘Bu olay tam tersi olsaydı, Batın içeriden çıkamazdı’

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık’ın ölümüne neden olduğu Batın Barlasçeki’nin annesi Hasret Doğan ve avukatı Uysal Uğurlu, Kınık’a verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasını değerlendirdi.

İBB’ye yasak, AKP’ye serbest ihale yöntemi: 21/B

İBB soruşturmasında bir metro ihalesinde 21/B pazarlık yönteminin kullanılması hem İBB yöneticilerinin hem de Yapı Merkezi firmasının ortaklarının tutuklanmasına gerekçe gösterildi. Fakat bu yöntemle hem AKP’li belediyeler, hem de bakanlıklar milyarlarca liralık ihale dağıtıyor.