Hamsinin kilosuna bir haftada yüzde yüz elli zam

Edirne balık pazarında geçen hafta 100 liradan satılan hamsinin kilosu bu hafta 250 TL’den satılmaya başlandı. Bir haftada gelen yüzde yüz elli zam görenleri şaşırtırken, esnaf ise şuandaki fiyatın hamsinin kendi fiyatı olduğunu belirtti.

“HAMSİ TEKRAR KENDİ FİYATINA GERİ DÖNDÜ”

Edirne’de geçen hafta 100 liradan satılan hamsinin kilosu 250 liradan satılıyor. Balıkçı Yusuf Çimen, soğuk ve karlı havadan dolayı hamsinin satış fiyatının geçen haftaya göre yükseldiğini söyledi.

Hamsinin kilo fiyatının normalde 250 lira olması gerektiğini belirten Çimen, şunları kaydetti:

“Geçen hafta 100 liraya düşen hamsi tekrar kendi fiyatına geri döndü. Soğuk hava ve kar yağışının ardından gemi, tekneler paydos yapmak zorunda kaldı. Paydaostan sonra fiyat 250 liraya çıktı. Şu an balıklarımız suyun derinliklerine indi hem de şu an avcılık yapılamıyor. Yoğun rüzgar, dalganın etkisiyle birlikte zor bir aşamaya geliyor. Şu an hamsiye talep yüksek. Sonuçta hava kış havası. Balık kışın yendiği için talep yüksek. Üç ay sonra için aynı şeyi söyleyemeyiz. Yavaş yavaş sezonun sonuna geldik.”

Related Posts

Trump’a Katar’da görkemli karşılama

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turunun ikinci durağı için Katar’ın başkenti Doha’ya geldi. Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’na Trump, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından karşılandı.

Öcalan’a ‘umut hakkı’ olacak mı? Adalet Bakanı yanıtladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK’nın fesih kararı almasının ardından terörist başı Abdullah Öcalan’a ‘umut hakkı’ uygulanıp uygulanmayacağına dair soruya yanıt verdi. Tunç, “Böyle bir durum söz konusu değil, böyle bir görüşme de yok” dedi.

Doha, Trump’ın ziyareti öncesi Katar ve ABD bayraklarıyla donatıldı

Doha, Trump’ın ziyareti öncesi Katar ve ABD bayraklarıyla donatıldı

Bakan Kurum, Bursa çarşı esnafını ziyaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa programı kapsamında Tarihi Hanlar ve Çarşılar Bölgesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Alıştıra alıştıra af

PKK’nın ‘fesih’ kararı sonrası Öcalan’a tahliye yolunu açacak adımlarla, cezaevindeki teröristlere dönük hukuki düzenlemelerin gündemde olduğu ileri sürüldü.

PKK silah bırakacak peki ya YPG? Uzmanlar Cumhuriyet’e değerlendirdi

Terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını açıklamasına karşın, uzmanlar bu kararın PYD/YPG’yi kapsamadığını ve yeni Şam yönetiminin ne SDG’ye silah bıraktıracak ne de Fırat’ın doğusunda etkin bir otorite kurabilecek güce sahip olmadığını vurguluyor.