Getir’in kurucusu isyan etti: BAE haklarımıza çökmek istiyor

Getir’in Finansal Sorunları ve Yaşanan Kriz!

2024 yılında Avrupa ve ABD pazarlarından çekilen ve yeniden yapılanmaya giden Getir, finansal sıkıntılar nedeniyle krizle boğuşuyor. Kurucusu Nazım Salur’un açıklamalarına göre, yatırımcı şirket BAE’li Mubadala ile yaşanan anlaşmazlık gittikçe derinleşiyor.

Getir, “evlere hızlı servis” sektöründe faaliyet gösteren ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Fonu Mubadala’nın en büyük yatırımcılarından biri olan şirkettir. Nazım Salur ile Mubadala arasında yaşanan çekişme, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Nazım Salur, sosyal medya platformu X’teki hesabından yaptığı açıklamada, “BAE devlet fonu Mubadala, Getir’i bölme girişiminde bulunuyor ve anlaşmaları hukuksuzca yok sayarak şirkete müdahale etmeye çalışıyor. Bizim haklarımıza çökmek istiyorlar. Hukuki süreçleri başlattık ve ayrıca daha detaylı açıklamalar da yapacağız.” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde aldığı yatırımlarla değeri 12 milyar dolara yükselen Getir, ABD ve Avrupa pazarlarında hızlı büyüme süreci yaşamış ve “evlere hızlı servis” sektöründe önde gelen şirketlerden biri haline gelmişti.

Şirketin Bölünmesi ve Yeniden Yapılanması

2024 yılında finansal sorunlar yaşayan Getir, Avrupa ve ABD pazarlarından çekilmek zorunda kalmış ve yeniden yapılanmaya gitmişti. Bu kapsamda, market ve yemek dağıtımı ile diğer operasyonların ayrılmasına karar verildi.

Bu bölünme sonrasında Mubadala, Getir’in yemek ve dağıtım bölümünü devralmıştı. Yeni yapı içerisinde, market ve yemek teslimatı işi Getir’in kurucuları tarafından sürdürülürken, e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerin kontrolü de kurucuların elinde olacaktı.

Related Posts

Et fiyatlarının artmasında şap hastalığı etken değil

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, şap hastalığına karşı hayvan kesimlerinin veteriner hekimlerin kontrolünde devam ettiğini belirterek, “Et fiyatlarının şap hastalığı nedeniyle artması söz konusu değil.” dedi.

Bakanlıktan 287 bin 752 firmaya 1,5 milyar lira para cezası

Ticaret Bakanlığı ekipleri, bu yılın ilk yarısında 287 bin 752 firma ve 18 milyon 73 bin 112 ürünü denetlerken, aykırılık tespit edilen 49 bin 791 firmaya 1,5 milyar lira idari para cezası uyguladı.

İstanbul için su açıklaması: Barajlardaki doluluk oranları yüzde 64’e geriledi

İSKİ’den yapılan açıklamada, İstanbul’a su sağlayan barajlarda nisan ayındaki yağışlarla birlikte yüzde 81’e ulaşan doluluk oranlarının yüzde 17 oranında azalarak, yaklaşık yüzde 64’e gerilediği belirtildi. Açıklamada 6 Temmuz 2024 tarihinde 588 …

İŞKUR’dan kamu kurumlarına geçici süreli personel alımı

İŞKUR İşgücü Uyum Programı kapsamında Niğde’de kamu kurumlarında geçici süreyle görev almak isteyen vatandaşlar için başvurular başladı. İŞKUR İl Müdürlüğü, Niğde Valiliği, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü …

Enflasyon ile faiz arasındaki makas 11 puana çıktı

Enflasyon ile faiz arasındaki makas 11 puana çıktı

Borsa faiz indirimi söylentilerinden bile etkilendi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39 değer kazanarak 10.228,39 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 39,37 puan artarken, toplam işlem hacmi 120,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,70 değer kaybederken …