Geleneksel Kızak Yarışları’nın 2. ayağı Bolu’da yapıldı

Gerede ilçesinde bulunan Arkut Kayaklı Koşu ve Biathlon Merkezi’nde yapılan yarışlara, 10 ilden 75 sporcu katıldı.

Büyükler, gençler, yıldızlar ve miniklerde sporcular, “Kastamonu Kızağı” ve “Erzurum Kızağı” kategorilerinde hazırlanan pisti en kısa sürede tamamlamak için yarıştı.

Geleneksel sporların yaygınlaştırılması adına önem taşıyan etkinlik, sporcular ve izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Erzurum Kızağı kategorisinde büyüklerde Murat Aksakallı, Mustafa Polat ve Yunus Yıldırım, gençlerde Efe Polat, Hakan Umut Dedeoğlu, Muhammet Bera Uçar, miniklerde ise Muhammet Mert Çavuşoğlu, Abdülmecit Atay ile Ertuğrul Atay dereceye girdi.

Kastamonu Kızağı kategorisinde ise büyük erkeklerde Ümit Özer, Metehan Turan ve Selim Hüseyin Özdemir, genç erkeklerde Eyüp Balta, Can Akyüz, Abdurrahman Sevinç, yıldız erkeklerde Efe Türkoğlu, Eymen Hızlı, Egehan Gököz, minik erkeklerde de Miraç Çakan, Efe Kök ile Emre Bozdoğan ödül almaya hak kazandı.

Bu kategoride ayrıca büyük kızlarda Nursena Sevinç, Sude İmalı ve Ravzanur Taşpınar, genç kadınlarda Elifnur Aygut, Asena Ekinci, Gülbahar Helli, yıldız kadınlarda Kübra Avşar, Şükriye Ziyşan Can ve Nursene Çetin derece elde etti.

Veteranlar branşında ise kadınlarda Gülcan Çağlayan, Ayşe İmalı ve Selver Bozdoğa dereceye girerken, erkeklerde İlyas Murat Çağlayan ile Yusuf Coşgun madalyanın sahibi oldu.

Yarışların ardından dereceye giren sporculara ödülleri Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdülhadi Turus, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Metin Gatfar ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Related Posts

İran’dan İsrail halkına ‘İşgal altındaki toprakları terk edin’ çağrısı: Kesinlikle yaşanabilir olmayacak!

İran Silahlı Kuvvetler Basın Sözcüsü Rıza Seyyad, İsrail halkına seslendiği açıklamasında, İsrail’i terk etmeleri çağrısında bulunarak hayatlarını kurtarmalarının tek yolunun bu olduğunu söyledi. Seyyad, “İşgal altındaki toprakları terk edin, çünkü gelecekte sizin için kesinlikle yaşanabilir olmayacaklar. Suçlu rejimin sizi canlı kalkan olarak kullanmasına izin vermemeniz gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Kanadalı ve Meksikalı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Kanadalı ve Meksikalı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

İran’dan İsrail’e atılan füzelerden bazıları Tel Aviv ve çevresine isabet etti: 25 ağır yaralı

İsrail ordusu isabet eden yerlerden görüntü ve konum paylaşılmaması için uyarı yaptı

Rus’ya İran’dan vatandaşlarını tahliye ediyor

Rusya’nın, İran’daki Rus vatandaşlarının kara sınırından tahliyesi için hazırlık yaptığı bildirildi.

İsrail ordusu: İran geceki misilleme saldırılarında İsrail’e 80’e yakın füze attı

İsrail’in orta ve kuzey bölgelerini hedef alan füze saldırılarında en az 10 kişi öldü, 250 kişi de yaralandı

Mansur Yavaş’tan Babalar Günü mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Babalar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.