Fransız donanmasının baskın yaptığı Türk gemisinde 9 ton kokain yakalandı

Fransa Deniz Kuvvetleri, Haliç-Equality Adlı Türk Gemisinde Dev Uyuşturucu Operasyonu Gerçekleştirdi

Fransa Deniz Kuvvetleri, İstanbul’dan hareket eden Haliç-Equality adlı gemiye, Güney Amerika açıklarındaki Martinique Adası yakınlarında operasyon düzenledi ve 9 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 3 milyar dolardan fazla olduğu belirtiliyor. Haliç-Equality adlı gemi, H.B.T. adlı bir Türk armatöre ait.

Gemi, 10 Ocak’ta Fransa’nın kontrolündeki Martinique Adası açıklarında durduruldu. İncelemeler sonucunda, 250 paketin içinde kokain bulunduğu tespit edildi. Operasyon sonucunda toplamda 9 tondan fazla kokain ele geçirildi ve piyasa değeri 3 milyar dolar civarındadır.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın aktardığına göre, hurda vasfında olan ve piyasa değeri 200 bin dolar civarında olan Haliç-Equality adlı gemi, 12 Kasım 2024’te İstanbul’dan hareket etti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, gemi 10 Aralık 2024’te Batı Afrika ülkesi Gine Bissau’ya ulaştı. 13 Aralık’ta Gine Bissau’dan hareket eden gemi, Güney Amerika açıklarında bulunan Martinik Adası’na doğru seyretti. Bu süreçte, gemiye Fransa Deniz Kuvvetleri tarafından operasyon düzenlenerek 9 tondan fazla uyuşturucu ele geçirildi.

Related Posts

Kayseri’de şüpheli ölüm: Otel odasında ölü bulundu

Kayseri’de bir kişi kaldığı otel odasında ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manisa FK, Dino Arslanagic ile yolları ayırdı

Manisa Futbol Kulübü, Belçikalı stoper Dino Arslanagic ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

Nükleer bombalardan daha tehlikeli: Kara delik bombası test edildi

Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, kara deliklerin enerji üretme potansiyelini test etmek için “kara delik bombası” adını verdikleri bir deneysel düzenek geliştirdi. İlk denemede patlayan kara delik bombası büyütülürse araştırmacılara göre “1 trilyon nükleer bombadan daha tehlikeli” olabilir.

Özgür Özel: Ferdi’nin emaneti Nehir baba mesleği için gerekli puanı aldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nehir Zeyrek’in sınav sonucunu “Hepimizin gözü aydın” notuyla paylaştı.

Magazin Bahane’de Hadise’nin şovları gündemde: Türkiye’de sahneye çıktığından beri her hareketi olay

Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu ve Hakan Solaker’in sunduğu Magazin Bahane programında Hadise’nin sahne performansları ve özel hayatı masaya yatırıldı. Sanatçının erotizm içerikli sahne şovları, Ebru Gündeş ile yaşanan polemikler, Jennifer Lopez etkisine dair takıntısı ve Sinan Akçıl ile olan ilişkisi geniş bir perspektiften ele alındı. Hakan Solaker, Hadise’nin Türkiye’de kariyerine başladığından beri özel hayatı ve sahne tarzıyla gündemden düşmediğini belirtti.

İzmir’de Seramik Fabrikasında Gıda Zehirlenmesi İddiası

Kemalpaşa’daki bir fabrikada 68 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.