Erdoğan ile Macron görüşmesinde gündem Suriye ve Hamas-İsrail ateşkesi

T24 Dış Haberler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Görüşmede, Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan görüşmede, iki ülke arasındaki diyaloğun artırılmasının ilişkilere olumlu katkılar sağlayacağını, Türkiye ile Fransa’nın savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda iş birliği potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

AB’nin Suriye yaptırımlarını askıya alması ve Hamas-İsrail ateşkesi

Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları askıya almasının son derece isabetli olduğunu ve yeni dönemde bunların tamamen kaldırılmasının önemini vurguladı, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik desteğine aralıksız devam edeceğini söyledi. Ayrıca Erdoğan, Hamas ile İsrail arasındaki ateşkesin korunması ve kalıcı çözüm için çalışmalara başlanması gerektiğini de ifade etti.


Baletler neden paytak yürür ve neden pointe çıkmaz?




Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Erdoğan’dan Bahçeli’ye geçmiş olsun telefonu: Durumu gayet iyi

TIKLAYIN – Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Bizim icraatımızın ulaştığı yerlere senin hayallerin bile ulaşamaz Ekrem!

TIKLAYIN | Osman Kavala’dan Ayşe Barım açıklaması

TIKLAYIN | 16 gündür aranıyordu; “Oflu Mert”in öldürülüp ormana gömüldüğü ortaya çıktı

TIKLAYIN | Colani: Türkiye’nin PKK varlığıyla ilgili büyük endişeleri var, Suriye’nin komşu ülkelere zarar veren bir alan olmayacağına dair söz verdik

TIKLAYIN | Türkiye’de ikâmet eden yabancıların sayısı açıklandı: Suriyeliler ve Afganlar kaçıncı sırada?

TIKLAYIN | Kandilli Rasathanesi adres verdi: İşte tsunami tehlikesi altındaki şehir!


Related Posts

İki FETÖ şüphelisi Edirne’de yakalandı

Edirne’de iki FETÖ şüphelisi Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Samsun’da heyelan faciası | Akaryakıt müdürü ve sahibi gözaltında

Samsun’un Canik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen heyelanda baba ile 2 kızı hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken akaryakıt istasyonunun mesul müdürünün ardından sahibi de gözaltına alındı.

İran’daki liman patlamasında can kaybı 46’ya yükseldi

Bender Abbas kentindeki limanda cumartesi yaşanan patlamada ölenlerin sayısı 46’ya yükseldi. 138 kişinin halen hastanelerde tedavi altında olduğu açıklandı.

Güney Kore’de lisede bıçaklı saldırı: 6 yaralı

Cheongju kentindeki bir lisede bıçaklı saldırı düzenlendi. Aralarında okul müdürünün de olduğu altı kişi yaralandı. Şüpheli öğrenci yakalanarak hastaneye kaldırıldı.

Nevşehir’de otomobiller çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Nevşehir’de iki otomobilin çarpıştığı kazada Mahmut ve Jale Aydemir yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a seslendi, icraatlerini sıraladı: ‘Zat-ı muhtereme hatırlatalım…’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Mart’tan bu yana tutuklu olduğu Silivri’den bu kez icraatlariyle seslendi. 31 Mart 2019’da İBB Başkanı seçilen, 19 Mart 2025’te şafak baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan İmamoğlu, 6 yıllık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir