Ekonomik belirsizlik son 5 yılın zirvesinde

OECD: Küresel Ekonomik Belirsizlik Artıyor

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), son verilerine göre küresel ekonomik belirsizliğin arttığını açıkladı.

Nisan ayında yayımlanan verilere göre, küresel ekonomik belirsizlik endeksi bir önceki aya göre %52 artarak 33,2 puana yükseldi.

Aynı dönemde, Covid-19 krizinin başladığı Mart-Nisan 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan ekonomik belirsizlik endeksi dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Nisan ayında diğer ülkelere yönelik gümrük vergilerini artıracağını duyurmasının ardından, ABD ve Çin gibi büyük ekonomiler arasındaki karşılıklı gümrük vergilerinin yükseltilmesi küresel ekonomik belirsizliği artıran faktörler arasında yer alıyor.

Öte yandan, OECD, sosyal medya hesabından ekonomik belirsizlik endeksinin biraz düştüğünü duyurdu. Trump’ın diğer ülkelere yönelik tarifeleri 90 gün ertelemesi ve ülkeler arasındaki tarife anlaşmalarına ilişkin yapılan açıklamalar bu düşüşte etkili oldu.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek