Dijital Almatı Forumu Yapay Zeka Üzerine

Kazakistan’ın Almatı şehrinde her yıl gerçekleştirilen “Dijital Almatı” Uluslararası Forumu, bu sene “Endüstriyel Yapay Zeka: Yeni bir çağ için teknolojiler” başlığıyla düzenlendi.

Kazakistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, forumun açılışına Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Belarus Başbakanı Roman Golovçenko, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, Kırgızistan Başbakanı Adılbek Kasımaliyev, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mger Grigoryan katıldı.

Bektenov, açılış konuşmasında, yapay zeka teknolojisinin ekonominin kalkınmasındaki kritik rolünü vurguladı.

Dünyadaki teknoloji devlerinin bir araya gelerek bu alanda projeleri ortaklaşa hayata geçirdiklerine değinen Bektenov, “Yapay zekanın küresel modeli, rekabetçilikten işbirliğine doğru hızla ilerliyor.” görüşünü paylaştı.

Bektenov, Kazakistan’da “Alem.AI” Uluslararası Yapay Zeka Merkezi’nin kurulmasına yönelik çalışmaları başlattıklarını ve bu yıl Astana’da açılışını yapacaklarını belirterek, Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki ortaklarını söz konusu merkez temelinde yapay zeka alanında ortak projeler geliştirmeye davet etti.

Yapay zeka sektöründe eleman yetiştirmenin Kazakistan’ın stratejik önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Bektenov, “Gelecek 5 yılda tüm devlet memurlarını da kapsayan 1 milyon kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Bektenov, yapay zekanın gelişmesiyle toplumların karşılaşabileceği zorluklara da işaret etti.

Bektenov, konuk başbakanlarla forum alanında açılan yerli ve yabancı uzmanların yapay zeka alanında geliştirdikleri teknoloji ürünlerinin yer aldığı sergiyi de gezdi.

Related Posts

Otomotiv endüstrisinden ilk 4 ayda rekor ihracat

Otomotiv sektörü, yılın 4 ayında 12 milyar 635 milyon 489 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatını gerçekleştirdi.

Manisalı besici CHP’li Başevirgen’e dert yandı

CHP’li Bekir Başevirgen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Turgutlu’da besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, geçen yılla kıyasladıklarında karlarının olmadığını ifade etti. “Destek olmayınca da bu işler olmuyor. Yem maliyeti çok yüksek …

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Tozkoparan’da örnek dönüşüm! Bakan Kurum: Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Güngören ilçesinde hayata geçirilen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’yle, yeni evlerine kavuşan Kenan-Habibe Temel çiftinin görüntülerini paylaşarak kentsel dönüşüm çağrısı yaptı: Kenan ağabeyimiz devletine güvendi, hayatı değişti. Demirleri çürüyen evi yerine şimdi sağlam, güvenli yuvasında huzurla oturuyor. Gelin hep birlikte deprem kabuslarımıza son verelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir