Denizli, 53 Firma ile MARBLE Fuarı’nda Yer Aldı

Denizli, Türkiye’nin Doğal Taş Üretiminde Öncü Pozisyonda

Denizli, doğal taş, mermer ve makine alanında Türkiye’de önde gelen bir şehir konumunda bulunmaktadır. Bu sektördeki başarısını göstermek adına Denizli, İzmir’de gerçekleşen MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na 53 firma ile katıldı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, fuarı ziyaret ederek yaptığı açıklamada, “Denizli’miz doğal taş üretiminde şu an Türkiye’de diğer illerin önünde geliyor. İhracatımızda çok ciddi anlamda artış var. Bu fuarın ülkemize, şehrimize, sektörlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum çünkü artık fuarlar çok kıymetli ve önemli” ifadelerine yer verdi.

MARBLE İZMİR-30. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

MARBLE İZMİR-30. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, törenle açıldı ve yerli ve yabancı birçok firmanın katılımıyla gerçekleşti. Denizli ilinden 53 firma stantlarıyla fuarda yer aldı. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, fuarın ihracat ve ticaret alanındaki önemine dikkat çekerek, “Bu fuarın ihracata dönüşeceğini bekliyoruz” dedi.

Erdoğan, yabancı ziyaretçilerin Denizli stantlarına ilgisinin ihracatı artıracağını öngördüklerini belirtirken, “Denizli, hem doğal taş hem mermer hem makine alanında Türkiye’de öncülük yapıyor. Bu fuarın başarılı geçmesiyle ihracatımızın artacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Denizli’nin Doğal Taş Kaynakları Avantaj Sağlıyor”

Denizli’nin doğal taş konusundaki kaynaklarının avantajlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Denizli’miz doğal taş üretiminde şu an Türkiye’de diğer illerin önünde geliyor. İhracatımızda çok ciddi anlamda artış var. Bu fuarın sektörümüze sağlayacağı kazanımların farkındayız. Denizli’nin doğal taş sektöründeki önemini uluslararası bir platformda sergileyerek ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Denizli’nin fuarlardaki aktif rolü ve katkılarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Fuarlar artık ürünlerimizi tanıtmak için çok büyük bir fırsat sunuyor. Denizli’nin doğal taş, mermer ve makine sektöründeki lider konumunu fuarlar aracılığıyla daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Related Posts

Trump “Çin’le müzakere sürüyor” diyor, Pekin resmen yalanlıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’le tarifeler konusunda temas hâlinde oldukları yönündeki ısrarı, Çin Ticaret ve Dışişleri Bakanlıkları ile Pekin Büyükelçiliği tarafından üst üste yalanlandı. Dünyanın en büyük iki ekonomisine sahip ülkelerin karşılıklı olarak birbirlerini yalanlamaları ise ekonomi üzerinde manipülasyon yaptıkları iddialarını güçlendirdi.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir