CHP’li Özdağ: Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: “2025 Asgari Ücreti İnsanlık Dışı”

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete sert tepki gösterdi. Özdağ, “Sokaktaki enflasyon yüzde 80, TÜİK enflasyonu yüzde 47, asgari ücretteki artış yüzde 30. Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir. 2025’in tümü için 22 bin liralık bir asgari ücret asla kabul edilemez” dedi.

Samsun’da düzenlenen basın toplantısına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partililer ve vatandaşlar da katıldı. Özdağ, “TÜİK’in hayal enflasyonunun bile altında kalan bu asgari ücret ile yaşamaya çalışan milyonlar için adalet yok ama sefalet çok. 2025 bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iktidar bloğunun parmak çoğunluğuyla onaylandı. Asgari ücretin satın alma gücündeki yıllık gerileme 7 bin lira, 2025 yılı için yapılan artış ise 5 bin 100 lira. Bu vicdansızlıktır, halkla alay etmektir” şeklinde konuştu.

Özdağ, “CHP olarak mücadelemiz, insanca yaşayabilecek bir düzeni kurmaktır. Asgari ücret bir açlık, tokluk ücreti değil, onurlu yaşam ve geçim ücreti olmalıdır. Samsun’da kişi başı yıllık ortalama gelir, Türkiye ortalamasının yüzde otuz altındadır. Ücretli çalışanların yaklaşık yüzde 53’ü asgari ücretlidir. Bu asgari ücret ile sadece ücretli çalışanlarımız değil, yaklaşık 40 bin esnafımız için de yıkım ücretidir” ifadelerini kullandı.

Özdağ, “Bugün Türkiye’de karşı karşıya olduğumuz tablo, iktidarın emekçilere hayatı zorlaştırdığı bir gerçeği yansıtıyor. Sefalet ücretiyle olmaz diyen herkesi yirmi sekiz Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek yurttaş birlikteliğine destek olmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede kimseyi geride bırakmayacağız” dedi.

Related Posts

Trump’tan Musk’a: Bunu yaparsa sonuçlarına katlanır

ABD Başkanı Donald Trump, Elon Musk’ın “başkanlık makamına saygısızlık yaptığını” savundu ve onunla ilişkisinin artık bittiğini düşündüğünü söyledi. Trump ayrıca, Musk’ın Cumhuriyetçi adaylar karşısında Demokrat adaylara finansal destek vermesi durumunda ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Rusya, Ukrayna’yı İstanbul müzakerelerindeki anlaşmaya uymamakla suçladı

İstanbul’daki doğrudan müzakerelerde Rus heyetine başkanlık yapan Vladimir Medinskiy, Ukrayna’ya sağlanan anlaşmalara uyması için çağrısı yaparak, “Ukrayna tarafı, cenazelerin kabulü ve esir değişimini beklenmedik bir şekilde belirsiz süreyle erteledi” diye konuştu.

Ziraat Bankası’ndan önemli duyuru: Listede adı olanlar 7 gün içinde şubeye gitmek zorunda

Ziraat Bankası, yayınladığı paylaşım ile 10 yıl süreyle işlem yapılmayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların 13 Haziran 2025 tarihi itibarıyla TMSF’ye devredileceğini duyurdu. Listede adı olan hak sahiplerinin, mevduatlarını korumak için 7 gün içinde banka şubelerine başvuru yapabileceği hatırlatıldı.

İtalya’da İsrailli casus yazılım skandalı: Hükümet reddetti parlamento ortaya çıkardı

İtalya parlamentosunun bir komitesi, hükûmetin göçmenlerle çalışan bazı aktivistlerin telefonlarını hacklemek için siber şirket Paragon tarafından geliştirilen İsrail yapımı casus yazılım Graphite’i kullandığını doğruladı. Ancak komitenin nihai …

Sakarya’da acemi kasaplar hastanelere koştu

Sakarya’da bayramın ilk günü kurbanlarını kesmek isterken kendilerini yaralayanlar, hastanelik oldu.

Denizli’de devrilen motosikletin sürücüsü felaketi yaşadı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.