Bülent Arınç’tan, Bolu yangını yorumu: Burası turizm yatırımları alanında, o zaman sorumlu Turizm Bakanlığı, birbirlerine şut atıyorlar

T24 Haber Merkezi

AKP’nin kurucularından ve eski TBMM Başkanı olan Bülent Arınç, katıldığı bir yayında, Bolu-Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’inde 78 kişinin yangında hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, “Belediyenin yetki alanı içinde mi? Hayır, burası turizm yatırımları alanı. O zaman sorumlu kim Turizm Bakanlığı…” şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, konuk olduğu programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Arınç, Bolu’daki yangın, AKP’nin oy kaybı, Bahçeli’nin Öcalan çağrısı ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun siyaset anlayışı hakkında görüşlerini dile getirdi.

“Belediyenin yetki alanı içinde mi? Hayır, burası turizm yatırımları alanı”

Arınç’ın Bolu yangınına ilişkin yorumu şu şekilde:

“Çirkin suçlamalar var ortada. Belediye diyorlar, ‘Biz Büyükşehir Belediyesi değiliz’ diyorlar, haklılar. Belediyenin yetki alanı içinde mi? Hayır, burası turizm yatırımları alanı. O zaman sorumlu kim Turizm Bakanlığı… Bu işin sorumlusu kimdir diye sorulduğunda birbirlerine topu atıyorlar. Sonunda belki üç beş kişiye dava açılacak. Bu işin sorumluları ibret-i alem için cezalandırılmalı.”

“Urgan atmakla bilinen bir siyasetçi; ‘Öcalan gelsin konuşsun’ dedi”

Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Öcalan için yaptığı çağrıya şaşırarak, yeni başlayan süreç hakkında kendisine bilgi verilmediğini belirtti.

Arınç’ın Bahçeli’nin Öcalan çağrısına ilişkin yorumu şöyle:

Bahçeli’nin açıklamalarına çok şaşırdım. Kendi grubu da şaşırdı. Gözlerimi ovuşturdum. Urgan atmakla bilinen bir siyasetçi; ‘Öcalan gelsin konuşsun’ dedi. Bahçeli’nin anlattığına göre bu çok önemli bir çıkış. Bahçeli yeni bir yol açıyor. Önce bir şaşırdık, ne amaçla söylüyor diye.

Eski bir tabirde dediği gibi sınıfın en yaramaz çocuğunu sınıfın temsilcisi yaparsanız sınıfa huzur gelir derler. En katı Türkçü ağızdan bunu duyuyorsanız şaşırıyorsunuz. Ama ben iyi niyet aradım. Bir süreç başlayacaksa Türkiye’de, neden buradan başlanmadı? 

Acaba genel bir af mı düşünüyorlar? Umut hakkı uygulanacak mı Türkiye’de? Af ve umut hakkı düşünmüyorsanız neden meclise gelsin, gidin bir otelin lobisinde söyletin ya da Diyarbakır meydanında söyletin. Ben, ayakkabıcı, garson, berber değilim, o belki bunun arkasını aramaz ama ben bu işlerin arkasında bulunmuş bir siyasetçiyim. Bana da hiçbir şey söylenmedi

“MHP süreci bizzat üstlensin”

Bu süreci DEM Partiye bırakmayın. MHP, süreci bizzat üstlensin. Cumhur ittifakının en güçlü partisi, bu projeyi ortaya atan kişi Bahçeli, kendisi yapmasa bile partisinden bir ekip ile önderliği yapmalı. Serok demeyeceğim, kızıyorlardı. Önderliğini yapmalı… ‘Önder Apo’ sözünden dolayı önder sözünden de vazgeçelim, kılavuzluğunu yapsın.

“Yetmez ama evetçiler bile bizden kopuyorsa, ben buna üzülürüm”

Sandığa gitmiş iki kişiden birinin oyunu almıştık. Oy tabanımızdan kayıplarımız oldu. Bazılarına buna aldırış etmiyorlar, ben aldırıyorum. Yetmez ama evetçiler bile bizden kopuyorsa, ben buna üzülürüm. Dolayısıyla bizim ilkelerimize dönmemiz gerekiyor. Bugün yoksulluklar yasaklarla yeniden mücadele ediyoruz dediğimizde yüzde 50 hazırız. Bunu söylemeye hazırım! Ekonomi, on gündem maddesinden sadece bir tanesi.

“Kılıçdaroğlu’nun siyaset anlayışını beğendim”

Yerel seçimlerde birinci çıkan parti bugün aynı konumda değil. Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyaset anlayışını beğendim. O siyasetin CHP’ye bir faydası olmadı belki ama ülkeye çok faydası oldu. Helalleşme dönemi yapıcı işlerdi.”

Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Vatandaşın en beğendiği siyasetçi kim: Son anketten çarpıcı sonuçlar; CHP’li isim zirveye yerleşti

TIKLAYIN – Şehit ailelerinin MHP’ye bıraktığı siyah çelengin faturası Emniyet Müdürü Mahmut Ay’a kesildi!

TIKLAYIN – Gazze’de rehine-tutuklu takası: Hamas, 4 İsrailli rehineyi daha Kızılhaç’a teslim etti!

TIKLAYIN – Süleyman Soylu’nun Abdullah Öcalan’la ilgili sözlerini eleştiren Saadet Partisi İl Başkanı, ifadeye çağrıldı

TIKLAYIN – Konya’da bina çöktü | Enkaz altındaki 2 kişinin cesedine ulaşıldı: Binanın alt katındaki balıkçı dükkânının kolon kestiği iddia edildi, 4 kişi gözaltında

TIKLAYIN – 12 yıl sonra Ayşe Barım üzerinden açılan “Gezi” soruşturması CHP’yi harekete geçirdi; Özgür Özel, heyet görevlendirdi

 
 
 
 

Related Posts

Tek Boynuzlu At kafatası ülkeyi karıştırdı! Kral Arthur’un şatosunun yakınında bulundu

İngiltere’de Kral Arthur’un şatosunun yakınlarında bulunan tek boynuzlu at kafatası ülkeyi karıştırdı. Yapılan incelemeler sonucunda tek boynuzlu at efsanesi yine gerçek olmadı.

Hamas ve İslami Cihad’dan ateşkes açıklaması

Hamas ve İslami Cihad, İsrail ile yapılacak müzakerenin, Gazze’deki imha savaşının sona ermesi, İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi, sınır kapılarının açılması ve yeniden inşayla sonuçlanması gerektiğini açıkladı.

Ukrayna askerlerini kurtaran mıknatıslar: ‘Kalbimden şarapnel çıkardılar’

Ukrayna askerlerini kurtaran mıknatıslar: ‘Kalbimden şarapnel çıkardılar’

Yer: Adana, hapisten kaçıp sokakta yürürken yakalandı

Adana’da tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden hükümlü, sokakta yürürken polis ekiplerince yakalandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.