AKP MKYK’da Erdoğan’a yangın facialarına karşı öneri; “Özel sektör denetlesin”

Kartalkaya Yangın Faciası AKP MKYK Toplantısında Görüşüldü

Kartalkaya kayak merkezinde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciası, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sorumluların gereken cezayı alacağı belirtildi. Toplantıda otel denetimleri konusunda özel sektörün devreye girmesi önerisi de tartışıldı.

Yangın Faciası Detayları

Bolu’daki yangın faciası, AKP MKYK toplantısında detaylı bir şekilde ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorumlu kişilerin hesap vereceğine vurgu yaparak, “Bu meseleyi siyasete alet etmiyoruz, gereken cezayı vereceğiz” dedi. Ayrıca, ölenlerin ailelerine saygısızlık yapanları “vicdansızlık” olarak nitelendirip, “Bu tür olaylar bizim dönemimizde yaşanmamalı” şeklinde konuştu. Toplantıda, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, otelin ruhsat işlemleri ve hukuki durumu hakkında bilgi verirken, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, denetimlerin artırılması yönünde talimat verirken, yangınla ilgili sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

Özel Sektör Katkısı Önerisi

Toplantıda bazı MKYK üyeleri, otel denetimlerinin özel sektöre devredilmesi gerektiğini savundu. Yeminli yapı denetim firmalarının bu süreci üstlenebileceğini belirten üyeler, böylece denetim kalitesinin artırılabileceği görüşünde birleşti.

Yangın Faciası Soruşturması

21 Ocak’ta Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında 78 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında otel personeli ve yöneticileri tutuklandı. Otelin tahliye çıkışlarının yetersizliği ve yangınla mücadeledeki aksaklıklar detaylı bir şekilde inceleniyor.

T24 Haber Merkezi

Related Posts

Tek Boynuzlu At kafatası ülkeyi karıştırdı! Kral Arthur’un şatosunun yakınında bulundu

İngiltere’de Kral Arthur’un şatosunun yakınlarında bulunan tek boynuzlu at kafatası ülkeyi karıştırdı. Yapılan incelemeler sonucunda tek boynuzlu at efsanesi yine gerçek olmadı.

Hamas ve İslami Cihad’dan ateşkes açıklaması

Hamas ve İslami Cihad, İsrail ile yapılacak müzakerenin, Gazze’deki imha savaşının sona ermesi, İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi, sınır kapılarının açılması ve yeniden inşayla sonuçlanması gerektiğini açıkladı.

Ukrayna askerlerini kurtaran mıknatıslar: ‘Kalbimden şarapnel çıkardılar’

Ukrayna askerlerini kurtaran mıknatıslar: ‘Kalbimden şarapnel çıkardılar’

Yer: Adana, hapisten kaçıp sokakta yürürken yakalandı

Adana’da tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden hükümlü, sokakta yürürken polis ekiplerince yakalandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, ‘yenilmez kardeşliklerini’ kutladı

Sergey Lavrov, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Wonsan’da buluştu. Rusya’ya asker gönderen Pyongyang’a teşekkür eden Lavrov, ilişkileri “yenilmez kardeşlik” olarak tanımladı. Güney Kore istihbaratına göre yeni Kuzey Kore birlikleri yolda.

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.