AK Parti’den Yeni Anayasa İçin Çalıştay Düzenlendi

AK Parti, Yeni Anayasa Çalışmaları İçin Kararlı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ülkeyi ve milleti tarihin öznesi yapacak adımlar için yeni bir “toplum sözleşmesi” yapmaya karar verdiklerini belirtti. Yazıcı, “Küresel ve bölgesel değişimlerin hızlandığı, tehditlerin, fırsatların ve risklerin her alanda kendini gösterdiği bir dönemde Türkiye’mizi ileri taşıyacak çalışmalara odaklanıyoruz.” dedi.

AK Parti tarafından yapılan açıklamaya göre, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa” konulu çalıştayın üçüncüsü, Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Anayasa hukuku, genel kamu hukuku ve insan hakları uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen çalıştay, yeni anayasa tasarısında temel haklar konusunu ele aldı.

“Yeni Anayasa’da Temel Haklar” başlıklı çalıştayda, temel hak ve özgürlüklerin nasıl düzenlenmesi gerektiği, anayasadaki yeri ve sistematik yapısı, temel hak ve özgürlüklerin niteliği, kapsamı, sınırları, koruma araçları ve mekanizmaları gibi konular ele alındı. Yapılan çalışmalarla yeni anayasa taslağının mimari tasarımı şekillendirilmeye çalışılıyor.

Hayati Yazıcı, çalıştaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, bütün siyasi partileri, sivil ve kapsayıcı bir Anayasa yapmaya çağırdıklarını ve bu yönde kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Ayrıca, önceki çalıştaylarda oluşturulan raporları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını belirtti.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nın, yeni Anayasa çalışmaları için ilerleyen süreçlerde çalıştay dizisine devam edeceği açıklandı.

Related Posts

Elon Musk’a kötü haber! X hakkında soruşturma başlatıldı

Eski adı twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında Fransa’da soruşturma başlatıldı. Söz konusu soruşturmanın, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau’nun talimatıyla, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı …

Arabalara çarptı, tabelaları ezdi: GTA gibi kovalamaca 7 saat sürdü

Melbourne’de sabah saatlerinde çalınan bir minibüsle yedi saat boyunca polisten kaçan sürücü, hareket halindeki araçtan atladıktan saniyeler sonra sivil bir polis aracı tarafından ezildi. Yoğun trafikte onlarca araca çarpan minibüs, tünelden otoyola uzanan kovalamacada büyük hasar verdi. Yaralı halde yakalanan 36 yaşındaki adam hastaneye kaldırıldı.

Almanya savaşa hazırlanıyor: Yeni F-35’ler yolda

Almanya’nın 15 yeni F-35 savaş uçağı almayı planladığı bildirildi. Bu adım, Fransa ile ortak yürütülen FCAS projesindeki gerginliğin ortasında gelirken Berlin’in toplam siparişini 50’ye çıkaracak. Yeni alım, NATO’nun savunma harcama hedefiyle de örtüşüyor.

Bursa’da tekstil atölyesinde korkutan yangın

Bursa’da üç katlı tekstil atölyesinin çatı katında yangın çıktı. Yangına müdahale sürüyor.

Özgür Özel, topu Erdoğan’a attı: ‘Gerginliği azaltma işi benim işim değil’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasette hava gerginleşiyor diye geri adım atmayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bir adım geri atarsa bu ülkeyi yüzyıl geriye götürmeyi kafaya takmışlar. Biz bir santim eğilirsek bu millete diz çöktürecekler. Onun için yani böyle devam edeceklerse inceldiği yerden kopar. Gerginliği azaltma işi benim işim değil. Çünkü gerginliği başlatan ben değilim” açıklamasını yaptı.

İstanbul’da otluk yangınında sır ölüm: Gözaltı var

İstanbul’da otluk bir alanda çıkan yangının söndürülmesinin ardından yapılan incelemede, yanarak hayatını kaybeden bir kadının cesedine ulaşılırken eşi gözaltına alındı.