ABD’deki domateslerde salmonella çıktı: 14 eyalete satılan mallar geri çağrıldı

ABD’de Salmonella Riski Taşıyan Salkım Domatesler Geri Çağrıldı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 14 eyalette satılan ve salmonella riski taşıyan salkım domateslerin geri çağrılmasına karar verdi.

FDA’nın duyurusuna göre, Indiana merkezli bir şirketle Georgia merkezli bir firmanın ürettiği ve dağıttığı domateslerde salmonella bulaşma riski tespit edildi ve geri çağrılma kararı alındı.

3 Count Vine Ripe Tomatoes adlı salkım domatesler, Indiana, Kentucky, Michigan, Missouri, Mississippi, New York, Ohio, Pennsylvania, Tennessee ve Wisconsin eyaletlerinde mağazalarda satışa sunuldu. Ancak, bu eyaletlerde satın alan tüketicilere dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Salmonella Nedir?

Salmonella, ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabilen bir bakteri türüdür. Genellikle çiğ veya az pişmiş kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri, et ve kontamine olmuş sebze-meyveler yoluyla bulaşır. Salmonella enfeksiyonu yaşayan kişilerde karın ağrısı, ishal, ateş, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi belirtiler görülebilir.

Salmonella Belirtileri Nelerdir?

  • Karın ağrısı
  • Şiddetli ishal
  • Ateş
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Baş ağrısı (12-72 saat içinde ortaya çıkar)

Related Posts

Trump’a Katar’da görkemli karşılama

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turunun ikinci durağı için Katar’ın başkenti Doha’ya geldi. Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’na Trump, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından karşılandı.

Öcalan’a ‘umut hakkı’ olacak mı? Adalet Bakanı yanıtladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK’nın fesih kararı almasının ardından terörist başı Abdullah Öcalan’a ‘umut hakkı’ uygulanıp uygulanmayacağına dair soruya yanıt verdi. Tunç, “Böyle bir durum söz konusu değil, böyle bir görüşme de yok” dedi.

Doha, Trump’ın ziyareti öncesi Katar ve ABD bayraklarıyla donatıldı

Doha, Trump’ın ziyareti öncesi Katar ve ABD bayraklarıyla donatıldı

Bakan Kurum, Bursa çarşı esnafını ziyaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa programı kapsamında Tarihi Hanlar ve Çarşılar Bölgesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Alıştıra alıştıra af

PKK’nın ‘fesih’ kararı sonrası Öcalan’a tahliye yolunu açacak adımlarla, cezaevindeki teröristlere dönük hukuki düzenlemelerin gündemde olduğu ileri sürüldü.

PKK silah bırakacak peki ya YPG? Uzmanlar Cumhuriyet’e değerlendirdi

Terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını açıklamasına karşın, uzmanlar bu kararın PYD/YPG’yi kapsamadığını ve yeni Şam yönetiminin ne SDG’ye silah bıraktıracak ne de Fırat’ın doğusunda etkin bir otorite kurabilecek güce sahip olmadığını vurguluyor.