ABD’de dış yardımlar durduruldu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAID tarafından finanse edilen dış yardımların tümü askıya alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımların incelenmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki zorunluluk” olduğu vurgulanarak, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği önemle altı çizildi.

Trump’ın Kararname İmzalaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine başladıktan hemen sonra dış yardımlara yönelik bir kararname imzaladığı biliniyor. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemeleri durduracağı, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme süreci başlatıldığı ifade edilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsayan geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Pezeşkiyan: İran’ın cevabı İsrail’i pişman edecek

İsrail’in İran’a saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan açıklama geldi.

Hindistan’daki uçak faciasından mucize kurtuluş: Yürüyerek ambulansa bindi

Hindistan’da kalkıştan kısa süre sonra düşen ve şu ana kadar 265 can kaybının olduğu belirtilen uçak faciasından sağ kurtulan tek kişi olduğu bildirildi. Acil çıkış ’11A’ numaralı koltukta oturduğu öğrenilen yolcu, ambulansa doğru yürürken görüntülendi.

Erdoğan’a bir yetki daha veriliyor! TBMM’de görüşmeler başladı

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanına TSK’da rütbe bekleme sürelerini değiştirme yetkisinin de yer aldığı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri başladı.

Fatih Erbakan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Kapımızı kapatmıyoruz

Fatih Erbakan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Kapımızı kapatmıyoruz

Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Trump’ın pantolonundaki detay sosyal medyayı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın son kamuya açık görüntüsünde pantolonunun arka kısmında dikkat çeken bir şişlik, sosyal medyada tartışmalara yol açtı.