ABD Başkanı Biden, 19 kişiye “Başkanlık Özgürlük Madalyası” taktı

Joe Biden, ABD’de En Yüksek Sivil Nişanı 19 Kişiye Verdi

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde verilen en prestijli sivil nişan olan “Başkanlık Özgürlük Madalyası”nı 19 kişiye takdim etti.

Beyaz Saray’da gerçekleşen törende madalyaları veren Biden, yaptığı konuşmada, “Hep birlikte ülkemizde muazzam bir iz bıraktınız.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın başkanlık döneminde son kez katıldığı törende, spor, sanat, müzik, sinema gibi farklı alanlardan insanlar nişana layık görüldü.

Ödül alanlar arasında eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerikalı milyarder George Soros’un oğlu Alex Soros, sinema dünyasından Micheal J. Fox ve Denzel Washington, futbolcu Lionel Messi, basketbolcu Magic Johnson ve İrlandalı rock grubu U2’nin solisti Bono yer aldı.

Gazze’de insani yardımlarıyla tanınan Dünya Merkez Mutfağı Direktörü Jose Andres de ödül alanlar arasında bulunmaktadır.

Diğer ödül sahipleri ise şunlardır: “Anna Wintour, Ashton Baldwin Carter adına eşi Stephanie Carter, Tim Gill, Jane Goodall, Robert F. Kennedy adına kızı Kathleen Kennedy, Ralph Lauren, Bill Nye, Fannie Lou Hamer adına Doris Hamer Richardson, George W. Romney adına Mitt Romney, David Rubenstein ve George Stevens, Jr.”

Başkanlık Özgürlük Madalyası, ABD’de verilen en yüksek sivil onuru temsil etmektedir. (AA)


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

PKK silah bırakacak peki ya YPG? Uzmanlar Cumhuriyet’e değerlendirdi

Terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını açıklamasına karşın, uzmanlar bu kararın PYD/YPG’yi kapsamadığını ve yeni Şam yönetiminin ne SDG’ye silah bıraktıracak ne de Fırat’ın doğusunda etkin bir otorite kurabilecek güce sahip olmadığını vurguluyor.

Yavuz Ağıralioğlu’ndan iktidara ‘referandum’ çağrısı: ‘Çünkü siz seçimi bunun tam tersini söyleyerek kazandınız’

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, terör örgütü PKK’nin fesih kararıyla devam eden “süreç” için “Terörsüz Türkiye için milletin onayı lazımdır. Referandum teklif ediyoruz. Anaların, babaların, evlatların, tüm milletin onayı lazımdır” dedi.

Çat Barajı’nda felaket kapıda: Su seviyesi tarihinin en düşük noktasında!

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Çat Barajı’ndaki su seviyesinin alarm verici düzeylere indiğini belirterek, Malatya tarımının ve çiftçilerin ciddi bir tehdit altında olduğunu ifade etti. Yıldız, barajın durumu ve tarımsal sulama ile ilgili uzun vadeli plan eksikliklerine dikkat çekti.

Ankara kulislerinden sızdı: Öcalan’ın serbest bırakılma senaryosu

Teröristbaşı Öcalan için Meclis’te ‘Umut Hakkı’nın gündeme geleceği öne sürüldü.

Zelenski Putin’le Türkiye’de görüşecek! Tarih verdi

Ayrıntılar geliyor…

19 yaşındaki Nagihan’ı canice katlettiler: İstismar edip beton dökmüşler

Kahreden haber Kütahya’dan geldi. Kütahya’da 1 yıldır kayıp olan 19 yaşındaki Nagihan Uyğur’un, dayısı Yaşar T. tarafından cinsel istismara uğrayıp, ardından öldürülüp evin girişindeki kuyuya atıldığı ortaya çıktı. Üzeri betonla kapatılan kuyuda yapılan kazı çalışmasında genç kızın cesedi bulundu.