Melon ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle hazırlanan “Türkiye Teknoloji Sektörü Ücret ve Yan Haklar Trend Raporu” yayımlandı

Türkiye Teknoloji Sektörü Ücret ve Yan Haklar Trend Raporu Melon ve Endeavor Türkiye İş Birliğiyle Yayımlandı

Melon ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle hazırlanan ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren 100’den fazla şirketten toplanan verilere dayanan “Türkiye Teknoloji Sektörü Ücret ve Yan Haklar Trend Raporu” kamuoyuna sunuldu.

2025 Yılında Teknoloji Şirketlerinin Ücret Artışı Planlamadığı Ortaya Çıktı

Rapora göre, 2025 yıl ortasında teknoloji sektöründeki şirketlerin büyük bir bölümü ücret artışı planlamıyor. Yıl başında medyanda ortalama olarak yüzde 30 artış gerçekleştiği bildirilen sektörde, temmuz ayı için hala karar verilmemiş durumda.

Katılımcıların yüzde 33’ü, TL ile ödeme yapan şirketlerin 2025 yılındaki artış oranlarının yüzde 11 ila 20 bandında olacağını öngörüyor. Ancak yüzde 37’si hala karar aşamasında ve genel olarak ücret artışları konusunda belirli bir durağanlık gözleniyor.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek