Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Mardin’de Tarım Projelerini İnceledi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Kentte Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Bakan Yumaklı, kurum müdürü Menduh Dinler’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yumaklı gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin’de üretimi artırmak için farklı projeler yürüttüklerini belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün 127 dekarlık alanda fidan yetiştirmekle ilgili çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Yumaklı, bölgeye özgü olan badem, bıttım, fıstık ve nar gibi farklı ürünlerin fidanlarının yetiştirileceğini vurguladı.

Büyük Hedefler ve Yeni Projeler

Tuz çalısı bitkisinin önemine de değinen Bakan Yumaklı, mera ıslahı konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Özellikle iklim değişikliğiyle birlikte meraların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Yumaklı, bu yıl 3 milyon, gelecek yıl ise 6 milyon tuz çalısı fidanı üreteceklerini belirtti.

Bakan Yumaklı, son 25 yılda 25 milyon dekar alanın ıslah edildiğini söyleyerek projelerinin devam edeceğini dile getirdi. Mardin’e yapılan yatırımlardan bahseden Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bölgedeki tarım, orman ve su alanlarına 208 milyar liralık destek sağlandığını aktardı.

Yumaklı, ziyarette emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek Mardin’in tarımsal başarısını daha ileriye taşımak için çalışmaların süreceğini belirtti. Ziyarete AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu ve MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş da katıldı.

Related Posts

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir