İsrailli bakandan Suriye’ye tehdit

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, hava saldırılarının ardından Suriye’deki yönetimi yine tehdit etti.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Katz, Suriye’ye dün gece düzenledikleri hava saldırılarının “geleceğe dair bir uyarı” olduğunu öne sürdü.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara’yı “ağır bedel ödetmekle” tehdit eden Katz, “Suriye lideri Culani’yi (Ahmed Şara) uyarıyorum. İsrail’e düşman güçlerin Suriye’ye girmesine ve ülkemizin güvenlik çıkarlarını tehlikeye atmasına izin verirseniz çok ağır bir bedel ödeyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Suriye’ye saldırılara devam edeceklerini söyleyen Katz, İsrail savaş uçaklarının uluslararası hukuka aykırı olarak dün gece Hama ve Humus’taki askeri hava üslerine düzenlediği hava saldırılarının “geleceğe dair bir uyarı” olduğunu söyledi.

Katz, İsrail’in uluslararası hukuka göre Suriye toprağı olan işgal altındaki Golan Tepeleri ile Baas rejiminin devrilmesinin ardından, 8 Aralık sonrası başta Şeyh (Hermon) Dağı olmak üzere işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini vurguladı.

 

İSRAİL ORDUSU, SURİYE’NİN TESİL BÖLGESİNDE ÇATIŞMA YAŞANDIĞINI DUYURDU

İsrail ordusu, Suriye’nin güneyindeki Dera iline bağlı Tesil bölgesinde çıkan çatışma üzerine dün gece bölgeye havadan ve karadan saldırı düzenlediğini duyurdu.

Tesil bölgesindeki silahlı unsurların, İsrail güçlerine ateş açtığını ileri süren açıklamada, askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada söz konusu silahlı unsurların öldürüldüğü, İsrail askerlerinden ise yaralanan olmadığı aktarıldı.

Suriye basını, İsrail güçlerinin dün Dera’nın batısındaki El Cebiliye Barajı’nın çevresini bombalaması sonucu 9 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda sivilin de yaralandığını aktarmıştı.

İsrail, dün akşam saatlerinde Hama Havalimanı ve çevresindeki noktalara 14’ten fazla hava saldırısının yanı sıra Humus iline bağlı T4 Askeri Havaalanı ve başkent Şam’daki askeri altyapıya hava saldırıları, Dera ilinin batısına ise havan ve topçu saldırıları düzenlemişti.

 

İSRAİL’İN SURİYE TOPRAKLARINDAKİ İŞGALİNİ DERİNLEŞTİRMESİ

İsrail ordusu, 1967’den beri işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri’nde buraya bitişik tampon bölgeyi 8 Aralık’ta işgal etmişti.

İsrail birlikleri, işgali tampon bölgenin de ilerisine taşıyarak başkent Şam’ın 20 kilometre yakınına ulaşmıştı.

İki ülke arasında 1974’te imzalanan Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması ile Golan Tepeleri’ndeki tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye’nin güneyindeki işgalin kalıcı olacağı mesajını vermiş ve Suriye’nin egemenliğine aykırı olarak güney bölgesinin silahsızlandırılması talebinde bulunmuştu.

Related Posts

İmamoğlu’nun başdanışmanından ‘alternatif aday’ açıklaması: ‘İktidarın bir planı olabilir ama bu çalışmaz’

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun başdanışmanı Serkan Özcan “İmamoğlu’suz bir seçim yapılmasına imkan vermeyecek bütün mücadeleyi sadece biz değil, millet yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hatay’daki kaza kurbanlarına veda

Hatay’da dün otomobil ile çekicinin çarpıştığı kazada yaşamını yitirenler, bugün toprağa verildi.

Antakya’da iki otomobil çarpıştı, sürücüler yaralandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

CHP sordu, Murat Kurum cevaplayamadı: ‘Avrupa’nın çöpü Türkiye’ye geliyor, verisi kamuoyuna verilmiyor!’

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden ithal ettiği atık miktarı, geri dönüşüm kapasitesi ve çevresel etkilerine ilişkin yönelttiği sorulara sayısal veriyle yanıt verilmediğini açıkladı.

Halit Yukay’ın cansız bedenini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dalgıçları çıkaracak

Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek için açıldığı teknesi, parçalanmış ve yarı batık halde bulunan iş insanı Halit Yukay’ın cansız bedeni 68 metre derinlikte bulundu. Yukay’ın cenazesi, vücut bütünlüğünün bozulmaması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile koordineli olarak yürütülecek çalışmayla çıkarılacak.

Külliye’den ‘Terörsüz Türkiye’ için yeni öneri: ‘Geçiş süreci’ kanunu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin mevcut yasalara eklemeler yerine özel bir geçiş süreci kanunu çıkarılması gerektiğini yazdı.