Kulis: AKP, Ankara’da olanlardan endişeli

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), İstanbul’un ardından gündemin odağına oturdu. ABB’nin düzenlediği 33 konserde “kamu zararı” iddiasıyla 9 belediye çalışanı hakkında soruşturma izni verildi.

İBB’ye yönelik soruşturmalar sürerken ABB hakkında da inceleme başlatılması AKP’yi de rahatsız etmeye başladı. Ankara’da olanlardan AKP kurmaylarının da rahatsız olduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturma ve incelemelerin seçmen nezdinde olumsuz bir görüş yaratacağı konuşuluyor. 

Cumhuriyet’in aktardığına göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “sağ” kökenli olduğunun altını çizen bazı kurmaylar Yavaş’a yönelik bir hamlenin AKP’den seçmen koparacağına da işare ediyor. Yavaş’ın belediye yönetiminin halk tarafından beğenildiğini ve terörle arasında da net bir çizgi olduğunu belirten kaynaklar, AKP’nin öncelikli olarak iç muhasebe yapması ve politikalarını ona göre şekillendirmesi gerektiğini kaydediyor.

AKP kurmayları seçmenin oy oranını düşüreceği kanaatinde. ABB’ye yönelik 33 konserle ilgili yürütülen soruşturmaların akıbeti ise önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Related Posts

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

Leman dergisi önünde şok tehdit: ‘Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Leman’daki bir karikatür nedeniyle açıklama yaptı. “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dergiye soruşturma açıldı, 4 kişi gözaltına alındı. Dergi önünde toplanan bazı kişiler polisle kavga edip “Ya onlar ölecek, ya biz” tehdidinde bulundu.

ABD Büyükelçisi Barrack’ın açıklamaları dünya basınında: ‘Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye’nin F-35 programına yeniden dahil edilebileceğini ve CAATSA yaptırımlarının yıl sonuna kadar kaldırılabileceğini bildirdi. Dünya basını, Barrack’ın açıklamalarına ilişkin haberlerinde, Türkiye ve ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

Ölen annesinin yanında günlerce yalnız kalan bebek kurtarıldı

ABD’nin Phoenix kentinde bir bebeğin annesinin ölümünün ardından günlerce yanında yalnız kaldığı tespit edildi. Polis, ihbar üzerine gittiği evdeki bebeği kurtardı.

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla vize başvurusu reddedilen kişilere itirazda bulunma hakkının kaldırılacağını duyurdu.

ABD Büyükelçisi Barrack’tan Türk savunma sanayiine övgü: ‘İHA ve SİHA’lar büyük başarı elde etti’

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı ziyaret eden Barrack, ABD-Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu’da yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin savunma sanayi alanında yaptığı çalışmalara övgüde bulunan Barrack, Baykar’ın TB2 ve Bayraktar gibi SİHA’larının büyük başarı elde ettiğini, Türk Hava Yolları’nın dünyadaki en iyi havayollarından biri olduğunu dile getirdi.