Suriyeli İşçiler Antalya’dan Ülkelerine Dönmeyi Planlıyor

Antalya’daki Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor

Antalya, sebze ve meyve üretiminin yanı sıra tropikal ürünlerin de merkezi konumunda. Kentteki sera ve tarlalarda çalışan Suriyeli işçiler, ülkelerine geri dönme planları yapıyor. Üreticiler, gelecekte sera ve tarlalarda çalıştıracak eleman bulma konusunda endişeli. Ancak Suriyeliler ülkelerine dönme kararlılıklarını koruyorlar.

Antalya, Türkiye’de turizmin yanı sıra örtü altı üretimiyle de dikkat çekiyor. Kentte 400 bin hektardan fazla tarım alanı bulunmakta olup yaş sebze, meyve, narenciye ve süs bitkileri üreticiler tarafından yetiştiriliyor. Ayrıca kentin doğusundaki ilçelerde tropikal meyveler yetiştirilerek ekonomiye katkı sağlanıyor. Yükselen üretim maliyetleri, çiftçileri girdi maliyetlerini minimum seviyede tutmaya yönlendiriyor.

Baas rejiminin yıkılmasının ardından ülkelerine dönmek için planlar yapan Suriyeliler, Antalya’dan ayrılmak üzere. Şehirde 14 yıldır tarım, hayvancılık ve inşaat sektörlerinde çalışan Suriyelilerin ülkelerine geri dönme kararları, üreticiler arasında endişe yaratıyor. Üreticiler, gelecekte sera ve tarlalarda çalışacak eleman bulmada zorluklar yaşayacaklarını düşünüyorlar.

Aksu ilçesinde seralarda çalışan ve 7 kişilik ailesiyle birlikte yaşayan Ahmed Abbas, ülkesine geri dönme planları yapmakta. Abbas, kazandığı paranın iyi olmasına rağmen Suriye’de durumların düzelmesi halinde geri dönmek istediğini söyledi.

Antalya’da 9 yıldır çalışan Suriyeli Abdulkadir Muhammed ise üretim sezonu sona erdiğinde ailesiyle birlikte Suriye’ye dönmeyi planladıklarını belirtti. Üreticiler, Suriyelilerin ayrılmasının maliyetleri artıracağını ve ürünlere zam gelmesine neden olacağını dile getiriyorlar.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesi gerektiğini ve onları desteklemek gerektiğini belirtti. Akcan, ucuz iş gücü sağlamak yerine yerel işçilere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

Dünyaca ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekiliyor

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Mayısta enerji ithalatı yüzde 17 düştü

TÜİK ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye’nin enerji ithalatına ödediği fatura mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Dış ticaret açığı mayısta arttı

Memur ve emekli Temmuz zammını bekliyor: Gözler 3 Temmuz Perşembe gününde

Haziran enflasyonu belirleyici olacak: Zam oranı sosyal yardımları da etkileyecek

Bir banka limitleri yükseltti: 50 bin lira veriyor

Uzun zamandır yüksek enflasyon girdabında olan ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Türkiye’de bu durum Türk Lirası’nın değersizleşmesini de beraberinde getirdi. Döviz kuru karşısında tarihi değer kaybı yaşayan TL, hayat pahalılığı ve yüksek …