56 kişiye mezar olmuştu… Nilüfer Apartmanı davasında skandal savunma: ‘Müvekkilim görevini mevzuata uygun ve layıkıyla yerine getirmiştir’

Nilüfer Apartmanı Faciasında 56 Kişi Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde yer alan Nilüfer Apartmanı’nda 56 kişi hayatını kaybetti. Facia, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle sonuçlandı.

İddianamede müteahhit Murat Fuatoğlu, yapı denetim uzmanı Haşim Erarslan ve diğer sanıkların toplamda 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Nilüfer Apartmanı davasının altıncı celsesi geçtiğimiz günlerde Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, bazı sanıklar hakkında halen yakalama emri çıkarılmamış olduğunu açıkladı.

Mahkemede müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. İddia makamı dosyadaki eksikleri giderilmesi talebinde bulundu. Firari sanık Süleyman Çağan’ın avukatı, depremin binanın çökmesinde etkili olduğunu vurgulayarak müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Aynı şekilde aranan sanık Süleyman Sürmeli’nin avukatı da müvekkilinin iade işlemlerinin haksız olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Ekim’e erteledi. Bu süreçte şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘barış görüşmeleri’ açıklaması

Dışişleri Bakanlığı kaynakları,”İstanbul’da bugün Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri kapsamında önce Türkiye-ABD-Ukrayna üçlü görüşmesi ardından Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü görüşmesi yapılacak” açıklamasını yaptı.

Körfez turu Trump’ın yüzünü güldürdü

Körfez turuna Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde devam eden ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ve Katar’da elde ettiği ekonomik kazanımlar yüzünü güldürdü.

ABD Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın İstanbul’da bir araya gelecek

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Hakan Fidan öncülüğünde Rubio başkanlığındaki ABD heyeti, Umerov başkanlığındaki Ukrayna heyeti ve Medinskiy başkanlığındaki Rus heyetinin yarın İstanbul’da bir araya geleceklerini bildirdi.

AKP’li belediyenin TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ile ilgili kararına tepki

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında alınan karar, şehirde ve kamuoyunda tepkilere neden oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na fahri hemşerilik unvanı verilmesi teklifi, muhalefetin itirazlarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Rubio: Trump Ukrayna ihtilafının çözümüne dahil olmaya hazır

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Trump’ın Ukrayna ihtilafının çözümüne dahil olmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu parka gidenler evine zengin dönüyor

Dünyada türünün tek örneği olan bir devlet parkı, ziyaretçilerine gerçek elmas arama ve bulduklarını yanlarında götürme fırsatı sunuyor.